امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

هنر صفویه

هنر صفویهدسته: تاریخ و ادبیات
بازدید: 43 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 23394 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 85

صفوی، صفویه یا صفویان سلسله ای ایرانی و شیعه بودند که در سال های 880 تا 1101 هجری خورشیدی (برابر 9071135 قمری و15011722 میلادی) بر ایران فرمانروایی کردند، بنیانگذار سلسله پادشاهی صفوی ، شاه اسماعیل یکم است که در سال 880 خورشیدی در تبریز تاجگذاری کرد و آخرین پادشاه حقیقی صفوی، شاه سلطان حسین است که در سال 1101 خورشیدی از افغانها شکست خورد دوره صفو

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

هنر صفویه

فهرست

عنوان                                                                                                                  صفحه

فصل اول – صفویان...........................................................................................4

فصل دوم – فرهنگ وهنر صفویه...................................................................10

فصل سوم – هنرهای عهد صفویه................................................................14

منابع..................................................................................................................86

فصل اول

صفویان
[1]فصل اول: صفویان

صفوی، صفویه یا صفویان سلسله ای ایرانی و شیعه بودند که در سال های 880 تا 1101 هجری خورشیدی (برابر 907-1135 قمری و1501-1722 میلادی) بر ایران فرمانروایی کردند، بنیانگذار سلسله پادشاهی صفوی ، شاه اسماعیل یکم است که در سال 880 خورشیدی در تبریز تاجگذاری کرد و آخرین پادشاه حقیقی صفوی، شاه سلطان حسین است که در سال 1101 خورشیدی از افغانها شکست خورد.

دوره صفویه از مهمترین دوران تاریخی ایران محسوب می شود ، چرا که پس از نابودی حکومت ساسانیان، یک حکومت پادشاهی متمرکز ایرانی توانست بر سراسر ایران آن روزگار فرمانروایی کند. در حقیقت پس از اسلام ، چندین حکومت ایرانی مانند صفاریان ، سامانیان ، آل بویه و سربداران تشکیل شد، ولی هیچکدام نتوانستند تمام ایران را زیر پوشش خود قرار دهند و وحدتی میان مردم ایران به وجود آوردند.

قلمرو صفویان از 1501 تا 1722  میلادی

صفویان، مذهب شیعه را مذهب رسمی ایران قرار دادند،وآن را به عنوان عامل همبستگی ملی ایرانیان برگزیدند. شیوه حکومت صفوی تمرکزگرا و قدرت مطلقه (در دست شاه) بود، پس از تشکیل حکومت صفویه، ایران اهمیتی بیشتر پیدا کرد و از ثبات و وحدت برخوردار شد و در عرصه جهانی مطرح شد. در این دوره روابط ایران و کشورهای اروپایی به دلیل دشمنی امپراتوری عثمانی با صفویان و نیز مسایل بازرگانی ( به ویژه تجارت ابریشم از ایران) گسترش فراوانی یافت. در دوره صفوی( به ویژه نیمه اول آن) جنگهای بسیاری میان ایران با حکومت عثمانی در باختر و با ازبکها در خاور کشور رخ داد که علت این جنگ ها مسائل ارضی و مذهبی بود. ایران در دوره صفوی در زمینه مسائل نظامی، فقه شیعه، وهنر (معماری ، خوشنویسی، ونقاشی) پیشرفت شایانی نمود. از سرداران جنگی نامدار این دوره می توان قرچقای خان، الله وردی خان، و امامقلی خان را نام برد. که هر سه از سرداران شاه عباس یکم بودند. از فقیهان و دانشمندان نامی در این دوره میرداماد، فیض کاشانی، شیخ بهائی، ملاصدرا، و علامه مجلسی قابل ذکر هستند. هنرمندان مشهور این دوره نیز رضا عباسی، میرعماد، آقامیرک هستند. ولی از نظر ادبی ، در دوره صفویه شاعر یا نویسنده بزرگی از ایران برنخاست و تنها در زمینه ادبیات شیعی و مرثیه سرایی آثاری درخور توجه پدید آمد.

اصالت خاندان صفویان

برخلاف بسیاری از سلسله ها که توسط سرداران و جنگاوران تاسیس شده اند. یکی از جنبه های منحصر به فرد خاندان صفویه در دوران پس از اسلام ایران رسیدن اصل و نسب آنها به صوفیان می باشد، این جنبه ی متمایز سلسله صفویه سبب مقایسه آنها با سلسله ی پیش از اسلام ساسانی می شود. سلسله ای که پایه گذاران آن از طبقه ی موبدان زرتشتی بودند و دین زرتشتی را به عنوان دین رسمی کشور اعلام کردند، همچنین این نکته باید ذکر شود که اجداد صوفی خاندان صفوی صفویه اصالتاً شیعه نبودند بلکه آنها پیرو فرقه ی شافعی اهل سنتد بودند. تغییر مذهب فرقه صوفیان خاندان صفوی به فرقه ای نظامی – سیاسی شیعه گرا در زمان نوه ی شیخ صفی الدین اردبیلی ، یعنی خواجه علی آغاز گشت.

شاهان سلسله صفویه در زمان به قدرت رسیدن به زبان ترکی آذربایجان سخن می گفتند اما اجداد آنها ترکیبی از نژادهای کرد ،آذری ، گرجی، و یونانی می باشند، همچنین شاهان سلسله صفویه ادعای سیدی می کردند. و اینکه از نسل خاندان پیامبر اسلام هستند. ولی با حال بسیاری از محققان در مورد درست بودن این ادعا شک دارند.

امروزه در میان محققان و تاریخدانان این اتفاق نظر وجود دارد که خاندان صفویه در اصل از کردستان ایران آمده اند. و سپس به آذربایجان مهاجرت کرده و در نهایت در خلال قرون 5تا11 میلادی در اردبیل مستقر شده اند.

مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی

نسبت صفوی در نام سلاطین سلسله ای که به همت شاه اسماعیل در سال 905 هجری تأسیس یافته چنان که می دانیم از نام جد پادشاهان این دودمان یعنی شیخ صفی الدین ابواسحق اردبیلی است که در سال 650 تولد یافته و در 735وفات نموده و در شهر اردبیل همان جا که امروز مقبرۀ او برجاست به خاک سپرده شده است. شیخ صفی الدین که از عرفای نامی زمان خود بوده و پیروان و مریدان زیاد نیز داشته است در ابتدای کار مرید شیخ تاج الدین زاهدگیلانی بود و دختر مراد خود را به زنی گرفت و چون شیخ زاهد به سال 700 هجری وفات یافت شیخ صفی الدین در مقام ارشد برجای او نشست و مریدان شیخ زاهد همه گرد شیخ صفی الدین جمه آمدند و بزرگان زمان همه نسبت به شیخ به حال احترام می زیستند از ان جمله بودند، خواجه رشید الدین فضل الله و پسرش خواجه غیاث الدین محمد. پس از فوت شیخ صفی الدین پسرش شیخ صدر الدین موسی(704-794) سمت ارشاد یافت. و او چندی در حبس ملک اشرف چوپانی بود و پس از نجات از اردبیل به گیلان هجرت نمود و چون ملک اشرف به دست جانی بیک در 758 به قتل رسید شیخ صدالدین به درخواست این پادشاه به آذربایجان برگشت و بار دیگر در اردبیل مقیم شد. بعد از مرگ شیخ صدرالدین مقام ارشاد بنا به وصیت پدر به یکی از پسران خواجه علی رسید و او تا سال 830 در این عنوان باقی بود. و در مدت خلافت از گدر سه بار امیر تیمور گورکانی با او ملاقات نمود.شاه اسناعیل مؤسس سلسله صفویه پسر سلطان حیدر بن سلطان جنیدبن صدرالدین ابراهیم است. و صدر الدین ابراهیم که در سال 851 فوت کرد پسر سلطان خواجه علی مذکور می باشد. سلطان جنید با اوزون حسن و او در دیار بکر به ملاقات این پادشاه رسید و امیر حسن خواهر خود خدیجه بیگم را به همسری به جنید داد و سلطان جنید از این زن پسری صاحب پسری شد. که همان سلطان حیدر پدر شاه اسماعیل است و حیدر به شرحی که در احوال امرای آق قویونلو گذشت دختر خاله خود اوزون حسن را که از شاهزاده خانمی یونانی بود و مارتا یا عامشاه خاتون نام داشت به زنی گرفت و شاه اسماعیل از همین دختر بوجود آمد بنابراین نسبت سلاطین صفویه از طرف مادر به امرای یونانی طرفداران و از طرف مادر جد به امرای ترکمان آق قویونلو می رسد.


جهت دریافت فایل کامل  لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : هنر صفویه , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق , هنرهای عهد صفویه , فرهنگ وهنر صفویه , دوران تاریخی ایران , صفویان , صفوی , سلسله ای ایرانی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر