امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی احداث ساختمان بتنی

گزارش كارآموزی احداث ساختمان بتنیدسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 37 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 11299 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 61

گزارش كارآموزی احداث ساختمان بتنی در 61 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی احداث ساختمان بتنی در 61 صفحه ورد قابل ویرایش



مقدمه:

اجرای ساختمانهای بتنی به اگاهی از یك سری مسایل فنی كه به علم رشته های مختلف ساختمانی بستگی دارد،نیازمند است.

بدیهی است عدم توجه به مسائل تئوری معماری محاسباتی و تاسیساتی در اجرا و ساخت اشكالاتی را به همراه خواهد داشت ك به زودی به تعمیر ساختمان منتهی خواهد شد كه باید در اسرع وقت ساختمان را به وسیله تعمیر محافظت كنیم،و ضمن اجرای اصولی تعمیر،عمر مفید یاختمان را تداوم بخشیم.چرا كه در بعضی مواقع اشتباه در تعمیر ساختمان خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری در بر خواهد داشت.

در این گزارش سعی شده است اطلاعاتی در باره ساختمانهای بتنی و روش اجرای آنها كه در عكسهایی گنجانده شده است ،داده شود.



نكات فنی و اجرایی در سازه های بتن آرمه:

انواع نقشه های ساختمانی:

نقشه های اولیه معماری كه بنا را به شكل سه بعدی (پرسپكتیو) نشان می دهد ، برای تفهیم به مجریان بسیار سودمند است .معمولاَ نقشه های فنی و اجرایی در سه فاز تهیه می شوند:

الف) نقشه های معماری :

این نقشه ها به منظور مشخص كردن ابعاد بنا جزئیات ظاهری و بنا سازیهای داخلی و خارجی برای تفهیم مسائل به سازندگان ومجری ساختمان تهییه می شود .آنها می توانند پس از اجرای یك سلسله مسائل فنی ،بنای مورد نظر را در چهار چوب طرح معماری بسازند.

ب) نقشه های اجرایی :

این نقشه ها با جزییات گوناگون مانند پلانهای موقعیت ، پی سازی تیر ریزی ،شیب بندی ، برش ،نما ،و... با مشخصات هر چه دقیق تر جهت اجرای دقیق و اصولی تهیه می شود كه سازندگان با استفاده از نقشه های جزئییات كه از نقشه های ذكر شده تهیه می شود،كار دقیق . اصولی اجرا می كنند.

همچنین با توجه به دفترچه مشخصات ریز مقادیر اسكلت ساختمان به شكل سفت كاری و نازك كاری ساخته می شود.

در بناهای بزرگ ،وجود مهندسان معمار ،محاسب و همكاری نزدیك آنها با همدیگر باعث می شود كه طراحی به وجود آید .بدون این همكاری مسئله ساختن بنای عظیم غیر ممكن است.

ج)نقشه های تاسیسات:

این نقشه ها نیز جدا از نقشه های معماری و استراكچر ،شامل كلیات و جزئیات آبرسانی ،فاضلاب تهویه ،دستگاهای گرم كننده و سرد كننده و به ویژه روشنایی برق است .

این نقشه ها به هنگام تعمیرات بسیار مفید است .بخصوص در هنگام زلزله ،سیل و حریق كه قسمتی از بنا از بین می رود ،با استفاده از این نقشه های موجود در شناسنامه می توان ضایعات پدید آمده در ساختمان را نوسازی كرد .

روشهای انبار كردن سیمان :

در كارگاه ساختمانی محلهای مشخصی را برای دپو سیمان ،ماسه ، شن وغیره تعیین می كنند .برای دپو سیمان ابتدا یك سری بلوك در سطحی مربع شكل روی زمین می چیینند تا كیسه ای سیمان روی بلوكها قرار گرفته و با زمین در ارتباط نباشد ،بعد از قرار دادن كیسه های سیمان روی بلوكها



،یك پلاستیك بزرگ روی كیسه ها می كشند تا در صورت بارندگی با وجود رطوبت هوا كیسه

های سیمان خراب نشود ،این محلها جهت دپو مصالح طوری تعیین می شود كه به دستگاه میكسر دسترسی آسان داشته باشد و براحتی و در كوتاهترین زمان ممگكن به دستگاه میكسر رسانده شود و بتن مورد نیاز تهیه شود.

روش انبار كردن میله گردها:

میله گردها باید در محلی از كارگاه قرار گیرد كه راحتی جهت قطع و خم به محل مورد نظر رسانده شود ،سعی می شود كه میله گرد در قطرهای متفاوت به صورت جداكانه قرار بگیرند تا به راحتی در دسترس باشند.

خم كردن میله گردها :

این آرماتورها به این صورت خم می شوند كه یك سری تخته روی پایه هایی قرار دارد و روی این تخته ها سه یا چهار پایه فلزی محكم ،در فاصله های مشخص سوار شده است كه میله گرد بین این پایه ها قرار گرفته و در اندازه ها توسط یك سری میخ ریز كه روی تخته نصب شده است ،كاملاَ مشخص است . البته برای خم كردن آرماتورهای با ضخامت بالاتر از یك سری اهرم استفاده می شود تا براحتی در محل مورد نظر خم شود.

 در باره بتن:

بتن مصالحی شبیه به سنگ است که از مخلوط کردن مقدار متناسبی از سیمان، شن، ماسه، آب و افزودنی های دیگر بدست می‌آید. توده اصلی بتن، سنگ دانه‌های درشت و ریز (شن و ماسه) است و فعل و انفعال شیمیایی بین آب و سیمان که به صورت شیره‌ای اطراف سنگدانه‌ها را پوشانده است ،  باعث یکپارچه شدن و چسبیدن سنگدانه‌ها به یکدیگر می شود. این سنگدانه‌ها اسکلت اصلی بتن را تشکیل داده و نیروی وارد بر بتن را تحمل می کنند، آب نیز در این مخلوط موجب ایجاد واکنش شیمیایی در سیمان می‌شود که سخت شدن مخلوط بتن را پس از طی دوره حدود بیست و هشت روز و رسیدن به مقاومت نهایی بتن به همراه دارد. شن و ماسه حدود 65 درصد مخلوط بتن و مابقی را خمیر سیمان و درصد بسیاری كمی هوا تشكیل می دهد .

در نیمه دوم قرن نوزدهم برای غلبه بر این محدودیت مقاومت کششی بتن، اقدام به استفاده از میلگردهای فولادی که دارای مقاومت کششی بالایی هستند در قسمت های تحت کشش در بتن شد؛ چسبندگی عالی فولاد به بتن در این ترکیب یکی دیگر از مهم ترین عوامل استفاده از فولاد در بتن است. ترکیب بدست آمده "بتن مسلح" خوانده می‌شود که اغلب مزایای خوب دو ماده مختلف را به تنهایی داراست و همین مشخصه مطلوب، استفاده بتن مسلح را در انواع مختلف سازه ها نظیر، ساختمان‌ها، پل ها، سدها و... امکان پذیر می‌کند. اما در سازه هایی نظیر پل‌های قوسی، پوشش گنبدی، پوشش‌های پلیسه‌ای و مخازن استوانه‌ای به علت دخیل بودن عامل خمش در سازه از نوع دیگری از بتن با نام "بتن پیش تنیده" استفاده می‌شود. در این روش فولاد که بصورت مفتول یا کابل است تا نزدیکی حد جاری شدن کشیده می شود، پس از بتن‌ریزی و گرفتن بتن و در نتیجه ایجاد چسبندگی لازم بین فولاد و بتن، عامل کشش در فولاد حذف شده و کلیه نیروی کششی فولاد به صورت فشاری در بتن وارد می شود که قابلیت باربری سازه را در برابر نیرو های ناشی از خمش زیاد می كند .

در فرایند استفاده از بتن دو عامل نقش اساسی دارند که در رسیدن بتن به مقاومت نهایی آن که مهندسین طراح سازه طبق آیین نامه های موجود برای سازه های مختلف و با در نظر گرفتن پارامترهای طراحی اعلام می دارند بسیار موثرند.

انواع پله های بتن مسلح :

    پله طره ای  ( این پله بصورت طره ای به دو گونه یك دیوار قائم متصل  می باشد .
    پله دو خم ( متداول ترین نوع پله است كه در آن شمشیری پله همانند تیری مورب در    حد فاصل پاگرد هر دهانه  می زنند.
    پله های پیش ساخته ( شمشیری راه پله ،به صورت پیش ساخته بوده و در روی تكیه گاههای مناسب در روی پا گرد ها تكیه می نماید.

دالها :

وظیفه دال دریك سازه بتن مسلح ، ایجاد یك سطح تخت قابل استفاده میباشد .دال بتن مسلح غالباً دارای ضخامتی ثابت است.دالها ممكن است كه روی دو لبه مقابل تكیه داشته باشند كه درآنصورت رفتار سازه ای دال اساساً  یكطرفه میباشد.اگر درهر چهار طرف دال تیر وجودداشته باشد رفتار دال دوطرفه میباشد .در یك دال دوطرفه اگر نسبت طول به عرض چشمه دال بزرگتر از 2 باشد اكثراً بارها در امتداد دهانه های كوتاهتر دال حمل میشوند وبه تیرهای دهانه بزرگترانتقال داده میشوند.در چنین حالتی حتی با وجود  تیرهای تكیه گاهی در چهار طرف ،رفتار دال یك طرفه را خواهندداشت .

دال بتنی یك طرفه اساساً یك تیر مستطیلی با نسبت عرض به ارتفاع بزرگ است .   از انجایی كه تمام بارهای دال باید بر تیرهای تكیه گاهی وار دشوند میتوان نتیجه گرفت كه تمام میلگردها باید  در امتدادی عمود بر امتداد تیرهای تكیه گاهی قرار گیرند .

البته آرماتورهایی در امتداد دیگر برای یك پارچگی و مقابله با تركهای ناشی از حرارت وجمع شدگی لازم سطح مقطع فولادموجود در عرض واحد ، بر سطح موثر مقطع به دست می







آید.بنابراین دال یكطرفه تركیبی از تیرهای مستطیلی پهلو به پهلو می باشند. در دالها نسبت فولاد از تقسیم در دالهای دوطرفه بار به نسبت مشخصی بین دو امتداد باربر تقسیم می شود.

دیوارها :

دیوارهای بتن مسلح بصورت مختلف در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند :

دیوارهای حایل ، دیوارهای باربر، دیوارهای  زیرزمین ، دیوارهای غیرباربر  ، دیوارهای برشی

دیوارهای حایل:

  دیواری هستند ازبتن غیر مسلح ،عامل پایداری ومقاومت این نوع دیوار در مقابل فشارهای جانبی وزن دیوار میباشد .

دیوارهای باربر:

 دیواری كه علاوه بر وزن خودش نیروی خارجی قائمی راكه ناشی از عكس العمل سقف ویا غیره است را حمل می كند. جنس این دیوار می تواند از مصالح بنایی ،بتن مسلح در جا ریخته وپیش ساخته باشد به این دیوارها دیوارهای غلتی نیز میگویند

دیوارهای  زیرزمین:

 در تعین ضخامت دیوارهای زیر زمین ، علاوه بر نیروهایی كه از طریق اجزای مختلف سازه بر آن وارد می شود باید فشار جانبی ناشی از خاك نیز درنظر گرفته شود .حداقل ضخامت دیوارهای زیر زمین 200میلیمتر است كه در مناطق مرطوب ،حداقل 300 میلیمتر توصیه می شود .به منظور جلوگیری از ورود رطوبت ، قبل از خاك ریزی  سطح دیوارزیر زمین را در طرف تماس با خاك توسط دولا  قیر و گونی عایق می نمایند وروی  عایق یك تیغه آجر به ضخامت 100میلیمتر  اجرا می شود.

دیوارهای غیرباربر:

 دیوارهای غیرباربرشامل دیوارهای محیطی  ساختمان ،دیوارهای جدا سازداخلی  ودیوارهای دور محوطه می باشد.جنس آن از بتن پیش ساخته و آجر می باشد.آیین نامه بتن ایران حداقل  دیوارهای  غیر باربر را مساوی 100میلیمتر  ولی نه كمتر از یك سی ام فاصله بین اعضایی كه تكیه گاه جانبی دیوار را تشكیل می دهند ،تعیین می كند.

دیوارهای برشی:

 با نیروی جانبی موثر بریك سازه (در اثر باد وزلزله )به طرق مختلف مقابله می كند.عناصر مقاوم در مقابل نیروهای جانبی بخصوص اگر نیروهای جانبی در اثر زلزله باشد احتیاج به رعایت جزییات خاصی دارد كه شكل پذیری كافی قاب را تامین نماید.باید دقت نماییم كه  دیوارهای برشی در پلان تا حد امكان متقارن باشندومركز ثقل هر طبقه در حوالی مركز صلبیت دیوارهای برشی باشد.

دیوارها باید برای بارهای برون محور و هر گونه بار جانبی یا سایر بارهایی كه در معرض آن قرار می گیرند ، طراحی شوند در صورتی كه دیوار تحت بار متمركز قرار گیرد عرض موثر دیوار مساوی با عرض سطح اتكا به اضافه چهار برابر ضخامت دیوار در نظر گرفته می شود .برای تامین پایداری ،دیوارها باید به اعضای متقاطع با آنها مانند كفها ،بامها، یا به ستونها ،پایه ها ،پشت بندهای دیوار و  دیوارهای متقاطع وپی ها مهار شوند.

وقتی در هنگام محاسبه نیروهای زلزله ضریب كاهشی به علت جذب انرژی در اثر شكل پذیری منظور گردد ، باید با رعایت جزییات  خاصی از شكل پذیری آن مطمئن شد. یكی از عناصر مقاوم نیروهای زلزله قاب خمشی می باشد كه در آیین نامه های زلزله با نام قاب خمشی شكل پذیر كمترین نیروی زلزله را به خود اختصاص می دهد.

ستون :

عضوی كه وظیفه حمل نیروی محوری فشاری را دارا میباشد ،ستون میگویند. نسبت ارتفاع به بعد حداقل مقطع آن مساوی ویابزرگتر از 3می باشد. اعضای  فشاری كه نسبت ارتفاع به بعد آنها كوچكتر از 3 باشد ستونك یا پایه خوانده می شود ستونهای بتن مسلح به دودسته ، ستونهای تنگ دار ودورپیچ می باشند.ستونی را كه ابعاد مقطع آن در مقایسه با طولش كم باشد را لاغر میگویند.

این بخش از سازه نقش اساسی و كلیدی در تحمل بارهای وارده بر سازه را دارد . بسته به نوع طراحی ستون ،ستون برای بارهای مختلفی طراحی می شود مثلادر سازه ای كه به صورت قاب خمشی طراحی می شود ستونها علاوه بر نیروی فشاری و برشی باید قادر به تحمل مقدار قابل توجهی از لنگر وارده به سازه باشد .ستونها یكی از اجزای سازه ای است كه وظیفه انتقال بار به پی را دارد و پی نیز بار را به زمین منتقل می كند.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی احداث ساختمان بتنی , کاراموزی احداث ساختمان بتنی , کارورزی احداث ساختمان بتنی , دانلود گزارش کارآموزی احداث ساختمان بتنی , احداث , ساختمان بتنی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر