امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مهد كودك بر رشد هوش علمی كودكان 7 تا 9 ساله

مهد كودك بر رشد هوش علمی كودكان 7 تا 9 سالهدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 29 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 136 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 118

این تحقیق به منظور بررسی تأثیر مهد كودك در بالا بردن هوش عملی مقاطع اول و دوم و سوم ابتدایی كه قبل از ورود به مدرسه دورة مهد كودك و پیش دبستانی را طی كرده اند انجام گرفته است

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

مهد كودك بر رشد هوش علمی كودكان 7 تا 9 ساله 

چكیده

این تحقیق به منظور بررسی تأثیر مهد كودك در بالا بردن هوش عملی مقاطع اول و دوم و سوم ابتدایی كه قبل از ورود به مدرسه دورة مهد كودك و پیش دبستانی را طی كرده اند انجام گرفته است .

برای نمونه برداری از بین دانش آموزان شهرستان ابهر ، ناحیه یك آموزش و پرورش این شهر تعداد 96 نفر در مقاطع تحصیلی اوّل ، دوّم ، سوّم به طور تصادفی خوشه ای گزینش شدند كه از این تعداد نیمی پسر و نیمی دختر هستند .

فرضیه های اساسی این پژوهش عبارتند از :

ـ رشد هوش عملی كودكان برخوردار از آموزش های مهد كودك بیش از رشد عملی كودكان محروم از آموزشهای مهد كودك است .

ـ  بین كودكان دختر و پسر برخوردار از آموزشهای مهد كودك بر رشد هوش عملی تفاوت معناداری وجود دارد .

ـ نتایج بدست آمده از تحقیق حاكی از آن بود كه تفاوت بین دو گروه معنادار نبود .نتایج حاصل از آزمونt محاسبه شده مربوط به نمره های حاصل ازمكعبهای كهس  نشان داد كه فرض ضر بدردو گروه از پسران و دختران تایید می شود و فرض خلاف رد می شود این بدان معنا است كه رشد هوش عملی در دو گروه مهد رفته یا نرفته معنی دار نبود به عبارت دیگر فرضیه پژوهش مبنی بر تفاوت این گروه تاكید نمی شود.در كل یافته های این پژوهش می توان نتیجه  گرفت كه آموزشهای مهد كودك بر رشد هوش عمل تاثیری ندارد و بین رشد هوش عمل كودكان مهد كودك رفته و نرفته تفاوت معنا داری وجود ندارد.

فصل اوّل

 مقدمه

مقدمه

همه روزه در روزنامه ها آگهی تشكیل دوره هایی را می خوانیم كه ادعا می شود گذراندن آنها موجب بالا رقتن نمره های داوطلب در آزمونهایی نظیر استعداد تحصیلی ، آزمون ورودی دوره های بعد از لیسانس و ...... می شود .

آماده سازی داوطلبان برای گذراندن اینگونه آزمونها به كسب و كار سوادآوری تبدیل شده است كه نوعی از آن را می توان در مهد كودك مشاهده كرد . براساس تجربیات و بررسیهای روان شناختی و تربیتی ، سال های اولیه زندگی كودكان نقش اساسی در رشد و پرورش آنان ایفا می كند چرا كه 80 درصد شخصیت كودك ظرف 6 سال اولیه حیات شكل می گیرد و بر این اساس آموزش و پرورش پیش دبستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار بود . و تلاش عمدة دولت ها براین بوده است كه هر روزه تعداد بیشتری از كودكان تحت پوشش آموزشهای این دوره قرار گرفته و با توجه به ویژگیها و نیازهای فردی از آموزشهای مناسب و سازنده برخوردار گردند . اینكه آماده سازی تا چه حد می تواند نمره های آزمونها را بهبود بخشید خود مسلة بحث انگیزی است (مفیدی ، 1368) ؟

اگر بخواهیم در قرن 21 كه قدرت كشورها در نیروی انسانی نهفته است به پیشرفت همه جانبه در زمینه های فردی ، اجتماعی ، اقتصادی ، صنعتی ، علمی و فرهنگی نایل شویم به شخصیت های رشد یافته انسان های متفكر و دست های ماهر و توانا نیازمندیم و چنین شخصیت هایی به جهت بالندگی همه جانبه باید تربیت شوند . (اشتری ـ 1383) .

انسان از بدو تولد تا شش ـ هفت سالگی حساس ترین و مهمترین مراحل رشد خود را طی می كند این سالها مرحلة شكل گیری شخصیت است كه با حساسیت زیاد كودك نسبت به پیرامون خود شخص می شود و زمان آموزش قبل از دبستان است نفوذ تأثیر این منطقه می تواند دائمی باشد . ثابت شده است كودكانی كه مراكز پیش دبستانی را طی كرده اند آسان تر از كودكانی كه از این امتیاز محروم بوده اند وارد دبستان و مرحلة بعدی تحصیل می شوند بنابراین گذراندن دورة پیش دبستانی عامل مهمی در موفقیت تحصیلی به حساب می آید هرگاه مراكز پیش دبستانی نظیر مهد كودك ها یا كودكستانها دارای برنامه های با كیفیت بالا باشند كمی ضروری  برای خانواده ها در دنیای امروزی به شمار می آید . (باز اللهی ـ 1381) .

لذا كودكانی كه از حدود سه تا شش سالگی به مراكزی می روند كه در آنجا بازی ـ تفریح  و آزمایشات هوشی بر روی آنها انجام می شود ، با این فرض ها باید دارای معلومات و تواناییهای بیشتری باشند .

در این تحقیق ، بررسی تأثیر آموزشهای مهد كودك بر رشد كودكان به عنوان اصلی در پژوهش حاضر است .

بیان مسئله : (سوال پژوهشی)

متخصصان عقیده دارند كه شخصیت هر انسان در شش سال اول زندگی شكل می گیرد و لذا سال های اولیه زندگی كودك از نظر تعلیم وتربیت بسیار پر اهمیت می باشد كه كوتاهی  در مورد آن زیان بار است . امروزه جهت رشد و بالندگی بهتر كودكان از مراكزی نظیر مهد كودك ها استفاده می شود كه هدف از ایجاد این مراكز كمك به رشد جسمانی ، ذهنی ، عاطفی  و اجتماعی كودكان و در نهایت كمك به شكوفایی استعدادها و علایق آنان می باشد . (پارسا و 1374) .

از طرفی آموزش و پرورش هم مانند بسیاری دیگر از امور زندگی پیوسته در حال تغییر و تحول است از این رو مسئولان تعلیم و تربیت یك جامعه بخصوص معلمان و مربیانی كه با كودكان در ارتباط هستند باید به تحولات تعلیم و تربیت و روش های پیشرفته تر آگاهی یافته و روش كار خود را اصلاح و تغییر دهند . (برقك ، 1372) .

تنها با تشخیص مراكز توجه و كانون ررغبت كودك می توانیم مطلب مورد نیاز او را به وی بیاموزیم ، می توان فعالیت هایی كه در برنامه روزانه ، هفتگی و ماهانه كلاس های آمادگی و یا ضمیمه مهد كودك ها پیش بینی شده است را نظیر فعالیت های زبان آموزی ، آموزش مفاهیم و علوم اجتماعی ، دینی و اخلاقی و هر نوع فعالیت را كه در اطراف یك موضوع متمركز شده را مركز فعالیت كودكان قرار دهیم (برقك ، 1372) .

لذا با توجه به آنچه توصیف شده در این پژوهش سعی می شود بررسی شود كه آیا بین كودكانی كه از آموزش های مهد كودك برخوردار بوده اند با كودكانی كه از این آموزشها برخوردار نبوده اند تفاوت معناداری در رشد هوش عملی وجود دارد ؟ .

آیا بین كودكان دختر و پسر برخوردار از آموزش های مهد كودك بر رشد هوش عملی تفاوت معناداری وجود دارد ؟  .

هدف پژوهش

هدف اصلی پژوهش پی بردن به تأثیرات آموزش های مهد كودك بررشدهوش عملی كوكان است .

در واقع در این پژوهش سعی می شود بررسی صورت گیرد در بین كودكانی كه به مهد كودك رفته اند و آموزش دیده اند با كودكانی كه سابقة رفتن به مراكزی مثل مهد كودك ها را ندارند و مشخص شود كه بین این 2 گروه چه تفاوت هایی می تواند در خصوص رشد هوش عملی در آنان وجود داشته باشد ؟ آیا كودكان در این مراكز فقط به بازیهای ساده و حفظ شعر می پردازند یانه در كنار آن به كسب تجارت و هوش عملی مثل : بازی با خمیر و درست كردن اشیا و بازیهای ابتكاری و بازیهای خلاقیت را می آموزند ؟ آیا این آموزشها باعث بالا رفتن هوش عملی كودكان در آینده می شود ؟

اهمیت پژوهش

امروزه آموزش پیش از دبستان در كشورهای در كشورهای توسعه یافته در زمره بخش های اساسی آموزش عمومی به شمار می رود در این گونه كشورها از سالیان دور برای توسعه آموزش پیش دبستانی سرمایه گذاری شده است . تأثیر آموزش های كودك در سنین زیر شش سال برهمگان آشكار است و از زمانهای دور اندیشمندانی چون افلاطون ارسطو ، كمینوس ، شروع تعلیم وتربیت را از دامان مادر واوان كودكی پیشنهاد نموده اند . اندیشمندان حوزه تعلیم وتربیت دورة‌ معاصر همچون فردبل ، ردسود پستالوزی و ... نیز بر این امر تأكید نموده و معتقدند سال های اول زندگی و تجربیات یافته های این دوره پایه و اساس یادگیری و موفقیت های آینده كودكان به شمار می رود .

تحقیقات انجام شده از تأثیر نگرش اولیا بر تعلیم وتربیت كودكان گواهی می دهند چنان كه اولیا آگاه و علاقمند به رشد كودك در پرورش كودكان خود موفق تر بود . و كودكانی شاد ، سالم و پویا به جامعه تحویل داده اند . خانواده هایی كه به سرنوشت كودك خود می اندیشند قطعاً با به كارگیری همه امكانات به منظور رسیدن به وضعیت مطلوب با تصویرهای ذهنی مثبت برای كودك خویش گام بر می دارند . این گونه اولیا با آگاهی ازاین كه آموزش پیش از دبستان (دورة 3 تا 6 سال ، نقش بسزایی در رشد پرورش و خلاقیت و توانمندی ها و شخصیت كودك در فرهنگ پذیری و جامعه پذیری دارد در تلاش برای شناسایی مراكزی هستند كه بدون هیچ گونه فشار روانی آنهارا با نقش های گوناگون افراد و تأثیر آن بر زندگی آشنا نمایند و با دقت و توجه به نیازهای كودكان زمینة كسب تجربیات كودك را فراهم آورند  . ) (اشتری ـ 1383) .

از طرفی هزینه كردن در این مقطع سنی با برنامه ها و آموزشهای صحیح برای كودكان سبب می شود بستر فرهنگی مناسبی برای تغییر بسیاری از عادات غلط باشد ، تأثیر آموزشهای مستقیم در این دوران چندین برابر آموزشهای غیر مستقیم نظیر رسانه های گروهی است و نیز از لحاظ حقوقی هم پرداختن به آموزش كودكان یعنی حمایت از حقوق شناخته شدة آنان . (اللهیاری و همكاران 1380) .

ـ اما اینكه مهد كودك (این آموزش ها) تا چه حد بر روی هوش عملی كودكان مؤثر است نیازمند بررسی و مطالعة بیشتر است ؟

«تاریخچه مهد های كودك»

روزگاری بشر ساده وآسان زندگی می كرد و چندان نیازی به آموزش های تخصصی نداشت . همه امور در جهت تأمین نیازهای اساسی بود و مشاغل نیز بر اساس طرح ریزی می شدند و از شكل بسیار ساده برخوردار بود ند . با افزایش جمعیت و بالا رفتن سطح آگاهی و اطلاعات انسان ها و نیز ارتباط جوامع مختلف با یكدیگر ، سطح توقع و نیازها و تنوع طلبی كه بر خاسته از ذات انسان است روبه افزونی می نهاد . بتدریج سكان داران و عرصه زندگانی كسانی شدند كه تخصص و خلاقیت خود را در همة امور به كار گرفتند و زندگی را از سادگی به شكل پیچیدگی در آوردند تا بااین تغییر نمود عینی توانایی های خود را بروز دهند . (اشتری ، 1382) .

در گذشته عمدتاً مراكز پیش از دبستان به عنوان مكانی برای نگهداری كودكان والدینشاغل به مشار می رفت و والدین غیر شاغل كمتر فرزندان خود را به این مراكز می سپردند ولی امروزه به جهت افزایش آگاهی والدین و درك اهمیت آموزش و پرورش پیش از دبستان بر سطوح دیگر آموزش ، علیرغم اینكه رشد جمعیت در اكثر كشورهای دنیا خصوصاً كشور ما در حال كاهش می باشد . تقاضا برای ورود به مقاطع پیش دبستانی رو به افزایش است (طالب زاده 1385) .سابقة آموزش (1) و نگهداری (2) از آنان به قدمت تاریخ بشری است اما با توسعه صنعتی و اوج گیری نقش زنان در جامعه و نیاز به حضور آنان در همه

1 . Education                         2 . Nurse

عرصه های اجتماعی فعالیت مراكز نگهداری (1) از كودك به شكل گسترده آغاز گردید .

این مراكز در ابتدا به جنبه های آموزشی كودكان كمتر توجه داشتند و در ازای دریافت وجهی در ساعت هایی معین صرفاً به نگهداری از كودكان می پرداختند . در چنین شرایطی دغدغه های فكری اولیا نسبت به تربیت فرزندان هم چنان باقی بود تا این كه با توسعه و پیشرفت جوامع و احساس نیاز روز افزون به وجود یك محیط امن كه هم به نگهداری از كودكان بپردازد و هم در ارتقای سطح آگاهی و دانش آنان گام بردارد و ضروری می نمود . بدین ترتیب مهد كودك ها به شكل كنونی شكل گرفت و قسمتی از مسئولیت تربیت و آموزش كودكان زیر شش سال به این مراكز واگذار گردید . در این مراكز علاوه بر آشناسازی كودكان باارزش ها و ایجاد ارتباط اجتماعی  رشد آن ، گام های اولیه در جهت تكوین شخصیت كودك و  بالا بردن سطح مهارت های او برداشته شد (طالب زاده 1385) .

این مراكز در چند دهه گذشته به ویژه با آغاز زندگی آپارتمان نشینی و فضاهای محدود و بسته صتامت آن عدم دسترسی كوكان به فضاهای لازم برای بازی با همسالان و بازی های پرتحركی چون دویدن ، پریدن و ... بیش از پیش اهمیت یافتند . (طالب زاده 1385) .

1 . Nursery  centers

تاریخچة مهد كودك در جهان

نگرش به دوره پیش از دبستان (1) به منزله دوره ای از آموزش های كودك اهمیت بسیاری دارد . تربیت و تعلیم كودكان سه تا شش سالیان متمادی است كه مورد توجه دست اندر كاران علم وتربیتی قرار گرفته است .

با بررسی و تحقیقات فراوانی كه در این حوزه صورت گرفته به نقش بسیار مؤثر و سازنده آموزش پیش دبستانی بر شخصیت ، نحوة یادگیری ، تعاملات اجتماعی ، رشد گفتاری ، حل اختلافات رفتاری  و ... صحّه گذارده است . برخی از نتایج این تحقیقات نشان می دهد كه آموزش پیش از دبستان با رشد مهارت های كودك ، توسعه یافته های محیطی ، كسب مهارتهای اولیه حل مسأله (2) ، رشد حس زیبایی شناختی و هنر نقاشی ، بازی و اعفدسازی و نمایشی ، خود پنداری به عنوان شاخص اعتماد به نفس ، پیشرفت تحصیلی و خود ابزاری در كودكان رابطه معناداری دارد . (اشتری 1382) .

قرن نوزدهم به عنوان سرآغاز آموزش پیش دبستانی مطرح شده است قبل از این تاریخ این اندیشه كه كودكی یك دوران منحصر به فرد است به طور كلی مورد پذیرش واقع شده بود به خاطر وجود دو عامل به تدریج در قرن نوزدهم دیدگاهها نیست به كودكان دوران به طرز چشمگیری تغییر یافت . این دو عامل عبارتند از شرایط اجتماعی و باورها دربارة طبیعت كودكی یكی از اولین طرفداران ایده آموزش دادن به كودكان پیش دبستانی جان كینوس بوده است . كینوس بر این باور بوده كه آموزش كودكان بایستی در دوران كودكی اولیه (6 ـ 3 سال ) شروع شود چون در این دوران كودك از انعطاف پذیری و شكل پذیری خاصی برخوردار است . او تعلیم و تربیت را به عنوان امری كه بسیار شبیه بازی است در نظر گرفت.

جهت دریافت فایل مهد كودك بر رشد هوش علمی كودكان 7 تا 9 ساله لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : مهد كودك بر رشد هوش علمی كودكان 7 تا 9 ساله , طرح توجیهی مهد كودك بر رشد هوش علمی كودكان 7 تا 9 ساله , دانلود مهد كودك بر رشد هوش علمی كوكان 7 تا 9 ساله , روانشناسی , تاریخچة مهد كودك در جهان , هوش علمی , مهد كودك بر رشد هوش علمی كودكان , , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر