امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی احداث و ساخت ساختمان

گزارش کارآموزی احداث و ساخت ساختماندسته: فنی و مهندسی
بازدید: 24 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 765 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 30

گزارش کارآموزی احداث و ساخت ساختمان در 30 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی احداث و ساخت ساختمان در 30 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست مطالب

مقدمه ........................................................................................... 4

تخریب ساختمان ........................................................................... 5

خاکبرداری ................................................................................... 6

ریختن بتن مگر .............................................................................. 9

آرماتوربندی ................................................................................ 10

بتن ریزی فنداسیون ..................................................................... 13

ویبره کردن بتن ........................................................................... 14

آرماتوربندی ستون ها .................................................................. 15

بتن ریزی ستون ها ....................................................................... 18

نکاتی درمورد بتن ریزی ستونها ..................................................... 18

نحوه ریختن بتن در داخل قالب ................................................... 20

اجرای تیر بتنی ............................................................................. 21

تیرچه و طریقه ساخت آن ............................................................. 24

ساخت بتن برای تیرچه ها ............................................................. 26

ساخت تیر بتنی واجرای سقف ....................................................... 28

بلوکها ........................................................................................... 29

اجرای سقف تیرچه بلوک ................................................................ 30

نصب تیرچه ها بر روی سقف تیرچه بلوک ........................................ 30

میلگردهای ممان منفی ..................................................................... 31

میلگرد حرارتی ...............................................................................  31

میلگردهای ممان منفی برای کنسول ................................................. 32

خیز منفی در سقف ........................................................................... 32

بتن ریزی سقف تیرچه بلوک............................................................. 33

تصاویری از پروژه ............................................................................ 34



مقدمه

انجام دادن كار اجرایی به عنوان كارآموزی كاری بسیار مفید وپسندیده است،چون این كار دانشجو را با اجرای كارهای عمرانی آشنا می كند.اجرای كارهای عمرانی با دستگاه تئوری تفاوت دارد واختلاف اجرا ودرس دانشگاهی فقط در كارگاه ساختمانی قابل احساس است وكارآموزی وكاركردن دركارگاه ساختمانی قبل از رفتن دانشجو به محل كار خود بسیار مفید است.

كاركردن در كارگاه ساختمانی به عنوان كارآموزی برای بنده بسیار مفید بود و تجربه های خوبی را كسب كردم






گزارش كارآموزی

محل كارآموزی اینجانب در یک کارگاه ساختمانی بوده است. بنده از ابتدای كار یك ساختمان 4 طبقه، وارد كارگاه ساختمانی شدم.در ابتدا كار تخریب ساختمان قدیمی موجود مورد توجه قرار گرفت كه مدیر،قبل از تخریب، نقشه های اجرایی را گرفته و كارهای شهرداری را انجام داده تا بعد از گرفتن جواز،اقدام به احداث وساخت ساختمان مورد نظر کند.

 بعد از انجام دادن كارهای اداری در شهرداری مورد نظر و گرفتن جواز ساخت از شهرداری،سازنده اقدام به قطع گاز ساختمان توسط اداره گاز شهرستان كرج كرد و بعد از انجام این كار اقدام به برچیدن شوفاژ خانه ساختمان كرد و وسایلی كه می توانست از آن استفاده كند از ساختمان خارج كرد وسپس ساختمان مورد نظر را تخریب كردند.

تخریب ساختمان

 تخریب ساختمان ابتدا از دیوارهای داخلی، درها وبیرون آوردن چارچوب درهای داخلی شروع شد وسپس آسفالت پشت بام ساختمان مانند ورقه های كاغذ لوله شده از پشت بام توسط عوامل تخریب كنده شد.

 نكته مهم این است كه قبل از تخریب پشت بام حتما آسفالت باید به صورت جداگانه برداشته شود چون در صورت انجام نشدن این كار تخریب پشت بام باآسفالت كاری، بسیاری دشوار میشود. بعداز جمع شدن آسفالت پشت بام وتخلیه آن از پشت بام به داخل كامیون وحمل وخارج كردن آن از پروژه،سقف ساختمان كه طاق ضربی بود،تخریب شد. عوامل تخریب موظف به تخریب وجمع آوری آجرهای موجود وچیدن آجرها در یك گوشه حیاط شدند.بعد تیر آهن و ستون ها از ساختمان قدیمی به جای مانده بود و تیرآهن در یك روز توسط عوامل تخریب بوسیله هوا برش بریده و به همراه تمام چهارچوب ها و درها وپنجره ها كه قبلا از دیوارها خارج شده بود بار كامیون شده واز پروژه خارج شدند. تمام عملیات تخریب ساختمان بین 15 تا 20 روز انجام شد.

خاکبرداری

بعد از تمام شدن عملیات تخریب مرحله خاك برداری پروژه بود كه توسط یك لودر و چند كامیون انجام شد.عملیات خاك برداری در یك روزكاری به انجام رسید.

در حین انجام عملیات خاك برداری به چند فنداسیون تكی كه در زمان قدیم برای مقاوم كردن زیر ستون گذاشته شده بود برخوردیم كه مصالح موجود برای ساخت این فنداسیون ها شفته آهك بود كه بسیار سنگین و مقاوم بودند كه لودر با خالی كردن اطراف این فنداسیون و زیر آن موفق به خارج كردن فنداسیون های مذكور شد.

درست كردن این فنداسیون ها با مصالح شفته آهك در زمان خود بسیار جالب وقابل ستایش بود.

در زمان خاك برداری ساختمان، سر دو چاه قدیمی باز شد و با خاك پر شد.این كار بسیار اشتباهی است،اما به دلیل هزینه وسرعت درانجام كار این نوع پركردن چاه های قدیمی بیشتر متداول شده است. ممكن است بعد ها این چاه نشت كند،چون خاكی كه به داخل چاه ریخته می شود انباری چاه را پر نمی كند وفقط مقداری از انباری وتمام میله را پر می كند.كه بعد از گذشت زمان ،به صورت مخروطی در میله قرار گرفته باعث نشت خاك میله چاه می شود.اما اگر چاههای موجود با ملات شفته آهك به همین صورت پر شود به دلیل سفت شدن این ملات هرگز نشت نكرده وباعث هیچ خطری در آینده هم نمی شود كه امید است این كار كه به دلیل هزینه موجود در اغلب پروژه های ساختمانی انجام نمی شود با نظارت مهندسان ناظر انجام شود.

 به دلیل وجودساختمانهای همسایه،مقداری خاک در مجاورت آنها باقی ماند تا ضربه های لودر و خالی شدن خاك كناره ساختمان باعث تخریب ساختمانهای مجاور نشود. ساختمان غربی نگرانی بیشتری برای مسئولان پروژه به همراه داشت چون دیوارهای ساختمان با گل چیده شده بود وبسیار سست و ریزنده بود.البته قبلا ساختمان همسایه را بیمه كرده بودند تا در صورت بروز حادثه بیمه خسارت وارده را پرداخت نماید وبرای اطمینان از همسایه غربی خواسته شده بود كه در زمان خاك برداری ساختمان را تخلیه كنند كه كار بسیار پسندیده ای بود.

در انتهای زمین مورد نظر،زیر زمین بود كه در هنگام خاك برداری تا نصف آن خاك برداری وبقیه زیرزمین پر از خاك شده بود كه در محل فعلی زیرزمین جای 3 فنداسیون وشناژهایی بود كه برای ساخت ساختمان جدیدی باید احداث میشد.

در پایان روز كاری، گودبرداری ساختمان با حمل خاكهای اضافه بوسیله كامیون به خارج از پروژه، به اتمام رسید.

در روز بعد، چند كارگر مشغول كندن خاكهای كنار دیوارهای همسایه كه به دلیل آسیب نرساندن به ساختمانهای مجاور آنها را بر نداشته بودند، شدند. وقتی كه كارگر ها كمی از خاكها را خالی كردند دیده شد ساختمان دارای پی وكرسی چینی است وبا خیال راحت خاكها را از كنار ساختمان خارج كردند.در طرف شرق ساختمان، با خالی كردن مقدار كمی از خاكها بوسیله كارگرها دیده شد كه ساختمان فاقد پی است و دیوارهای آن با گل چیده شده است و این مسئله باعث ناراحتی كادر اجرا شد.

مسئول کارگاه، ساختمان مجاور را بیمه كرد تا در صورت بروز حادثه شركت بیمه خسارت وارده را پرداخت كند .

  خاك را تخلیه كردند وبعد از خارج كردن خاك شناژ که از دیوارهای همسایه خارج شده بود،آنرا سرند کردند و با اضافه کردن آب ودرست کردن ملات اقدام به دیوارچینی کردند. دلیل استفاده  از گل برای دیوارچینی شناژ فنداسیون این بود که بعد از اجرای فنداسیون بتوان آجراهایی كه در شناژ بندی مصرف شده را باز از زمین خارج کرده و در دیوار چینی وپارتیشن بندی از آنها استفاده کرد.

بتن ریزی ستون ها

بعد از اجازه مهندس ناظر بتن ریزی ستونها آغاز شد. چون عامل اجرا کننده آرماتوربندی 4عدد قالب کامل ستون بیشتر نداشتند، دستگاه نظارت اجازه بتن ریزی چهار ستون را در یک روز به آنها داد ونه بیشترچون عوامل اجرای قالب بندی خواستار بتن ریزی تعداد بیشتر ستونها در یک روز بودند ومی خواستند قالب چهار ستون را بسته وبتن آن را ریخته تا بعدازظهر همان روزقالب حداقل 2 یا 3ستون را باز کرده و تا پایان روز تعداد 2 یا 3 ستون دیگر را بتن ریزی کنند که اجازه این کار را به آنها داده نشد. چون در این زمان کم بتن به گیرش اولیه خود هم نرسیده بود که بخواهند قالب ستون را باز کنند وستون دیگری اجرا کنند.

دراغلب موارد کارهای ساختمانی دستگاه اجرایی به این نکات مهم توجهی نمی کند وخواست آنها فقط اجرای سریع کار است تا با سرعت بخشیدن به کار وتمام کردن آن در زمان کم ،پول بیشتر بدست آورده وهر چه سریعتر کار بعدی خود را شروع کنند.



چند نکته مهم در زمان اجرای بتن ریزی ستونها

بتن ریزی ستون باید در چند مرحله انجام شود وقبل از بتن ریزی چند  نکته مهم قابل توجه است.

آرماتورهای ستون ها تمیز بوده و عاری از چربیها مانند روغن وغیره .... باشد و بر روی آنها قیری نباشد وسطح میلگردها زنگ زده نباشد. باید سطح زنگ زده با برس سیمی تمیز شود.درصد مجاز زنگ زدگی 1/6  ضخامت میلگرداست.

نحوه ریختن بتن در داخل قالب

بتن نباید از فاصله زیاد در قالب ریخته شود، که متاسفانه این مسئله در بسیاری از بتن ریزی ها در کارهای اجرایی دیده می شود فاصله هایی که بتن ،طبق ضوابط وآیین نامه ها باید از ارتفاع ریخته شود 90 تا 120 سانتی متر است واگر از این مقدار بیشتر شود،دانه بندی بتن از بین می رود وبتن ریزی ضعیفی بدست می آید.برای رفع چنین نقصی باید بتن ریزی در ارتفاع گفته شده انجام شود تا دانه بندی بتن از هم گسیخته نشود. در اجرای بتن ستون، بعد از پر شدن قالب یعنی به ارتفاع 90 تا 120 سانتی متری، بادستگاه ویبره بتن موجود را ویبره کرده تا حباب های هوا از داخل بتن خارج شود و بعداز تمام شدن بتن ریزی لایه اول و ویبره کردن آن نوبت لایه دوم وبتن ریزی آن است.

 قبل از بتن ریزی لوله ویبراتور را در داخل قالب قرارداده و شروع به پرکردن قالب می کنیم بعد از تمام شدن بتن ریزی ویبراتور را روشن کرده وبتن را ویبره می کنیم و قالب را تا 24 ساعت باز نمی کنیم.بعداز 24 ساعت قالب را باز کرده و برای ریختن بتن ریزی ستون بعدی به کار می بریم.

بعد از بازکردن قالب سطح بتن را با فشار آب شسته تا باقی مانده هایی که به واسطه چرب کردن به سطح تیر باقی مانده پاک شود و بعد برای آنکه بتن مقاوم وخوبی داشته باشیم لازم است که به بتن خوب آب بدهیم وبرای بهتر انجام   دادن این کار بهتر است سطح بتن را با گونی های نخی همان گونی قیرگونی بپوشانیم تا در زمان آب دادن یاخیس کردن این گونی ها هم بتن بهترآب داده شود وهم با یک بار آب دادن  مقدار آب بیشتری بر روی سطح بتنی باقی بماند.چون در صورت عدم انجام دادن این کار وآب دادن بتن،آب بر روی سطح بتنی خوب باقی نمی ماند و زود خشک می شود واین کار مستلزم کار بیشتر وهزینه بیشتر است. اما ارزش انجام ندادن این کار به اندازه کار وهزینه انجام شده است چون، باعث میشود به بتن ساخته شده آب بیشتر داده شود و بتن بدست آمده به مقاومت بالا برسد وعمر آن نیز افزایش یابد

ساخت بتن برای تیرچه ها

تیرچه سازان بعد از آماده کردن تمام مراحل ساخت تیرچه، بتن مصرفی را ساختند که این کار را در چند شبکه به صورت زیر انجام دادند.

1-              ابتدا بشکه را تا وسط پر از آب کردند.

2-              ماسه شکسته وریز را به مقدار لازم در داخل بشکه ریخته و با یک بیل شروع به مخلوط کردن کردند.

3-       سیمان مورد نظر را کم کم داخل بشکه ریخته ویک نفر همزمان، مشغول مخلوط کردن موارد فوق می شد. بتن ریزی تیرچه ها آغاز شد هم زمان با بتن ریزی به وسیله میلگردی که به خرپای تیرچه زده می شد عمل ویبره کردن تیرچه ها به انجام می رسید.

بعد از بتن ریزی تیرچه ها، شروع به آب دادن به آنها کردند و فردای آن روز مقدار آبی که به تیرچه ها داده می شد اضافه شد تا مقداری که سطح تیرچه در تمام طول روز همواره خیس می ماند وبعد از اجرای تمام تیرچه ها وخشک شدن آنها پس از آب دادن فراوان آماده استفاده گردید که دستگاه نظارت استفاده از تیرچه ها را پس از یک هفته از زمان ساخت آنها صادر کرد که نکته مهمی است چون دیده می شود که در بسیاری از کارگاه ها در زمان کوتاهی پس از ساخت یا حتی قبل از خشک شدن تیرچه اقدام به استفاده از آن می کنند که بسیار اشتباه است وممکن است تیرچه ای که خشک نشده است در زمان حمل ونقل ترک خورده ویا شکسته شود

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی احداث وساخت ساختمان , کاراموزی احداث وساخت ساختمان , کارورزی احداث وساخت ساختمان , دانلود گزارش کارآموزی احداث وساخت ساختمان , احداث و ساخت ساختمان , احداث , ساخت , ساختمان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر