امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی مجتمع پتروشیمی اراك

گزارش كارآموزی مجتمع پتروشیمی اراكدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 40 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 4630 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 35

گزارش كارآموزی مجتمع پتروشیمی اراك در 35 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی مجتمع پتروشیمی اراك در 35 صفحه ورد قابل ویرایش


تاریخچه و انگیزه احداث

 مجتمع پتروشیمی اراك یكی از طرح های زیربنائی و مهم می باشد كه در راستای سیاستهای كلی توسعه صنایع پتروشیمی و با اهداف تامین نیاز داخلی كشور و صادرات ایجاد و به بهره برداری رسیده است .

این طرح در سال 1363 به تصویب رسید و پس از طی مراحل طراحی و نصب و ساختمان در سال 1372 فاز اول مجتمع درمدار تولید قرار گرفت. در ادامه كاربه منظور بهبود مستمر و تولید بیشتر و متنوع تر ، واحدهای دیگر مجتمع تكمیل و واحد اتوكسیلات بعنوان آخرین واحد مجتمع در سال 82 راه اندازی و در مدار تولید قرار گرفت .

از سال 79 ، همزمان با تكمیل واحدها، طرح های توسعه ای مجتمع نیز با هدف افزایش ظرفیت مجتمع آغاز گردیده است .

 از سال 1378 با تصویب هیئت مدیره و پس از بازرسی های دقیق عملكرد مجتمع ، شركت در بازار بورس پذیرفته شد و واگذاری سهام آن آغاز گردید .



 اهمیت تولیدات مجتمع

 از مشخصه های استثنایی مجتمع پتروشیمی اراك استفاده از دانش های فنی ، تكنولوژی و فرآیندهای پیشرفته می باشد . تولیدات مجتمع بسیار متنوع و عمدتا گریدهای مختلف را شامل می شوند . از لحاظ انتخاب خطوط تولید كمتر مجتمعی را می توان یافت كه مانند مجتمع پتروشیمی اراك تركیبی از تولیدات پلیمری و شیمیایی ارزشمند و حتی شاخه خاصی از تولیدات نظیر سموم علف كش ها را یكجا داشته باشد . مجتمع پتروشیمی اراك از لحاظ تنوع ، ارزش فرآورده ها و نقش حساس آن در تامین نیاز صنایع مهم كشور كم نظیر  می باشد .



خوراك مجتمع

خوراك اصلی مجتمع نفتای سبك و سنگین است كه از پالایشگاههای اصفهان و اراك از طریق خط لوله تامین می شود. خوراك دیگر مجتمع گاز طبیعی است كه از خط لوله سراسری مجاور مجتمع اخذ می گردد . ضمنا حدود 6000 تن آمونیاك و حدود 350 میلیون مترمكعب در سال مصرف گاز طبیعی مجتمع می باشد كه از خط سوم سراسری تامین می گردد .



 نیروی انسانی

 كل نیروی انسانی شاغل در مجتمع بالغ بر1769 نفر می باشد كه حدود 1213 نفر فنی و 556 نفرستادی می باشند . بر اساس سیاست كلی دولت جمهوری اسلامی ایران بخشی از كارها به بخش خصوصی واگذار گردید كه در راستا چنیدن شركت با بیش از 1000 نفر نیرو در بخشهای خدماتی – تعمیراتی وغیره در مجتمع فعالیت دارند .





 مصارف تولیدات مجتمع

 مصارف تولیدات مجتمع بسیار متنوع و دارای طیف گسترده است . در بخش تولیدات شیمیایی كلیه فرآورده ها شامل اكسیداتیلن/ اتیلن گلیكها – اسید استیك – وینیل استات – دواتیل هگزانل – بوتانلها – اتانل آمین ها و اتوكسیلاتها به اضافه سموم علف كش ها كاملا در كشور منحصر به فرد می باشتد و نیاز صنایع مهمی در كشور را تامین نمود و مازاد آنها به خارج صادر می شود . در بخش پلیمری نیز فرآورده های ارزشمند و استراتژیك انتخاب شده اند كه بعنوان نمونه می توان گریدهای مخصوص تولید سرنگ یك بارمصرف –كیسه سرم – بدنه باطری –گونی آرد – الیاف و همچنین مواد اولیه ساخت بشكه های بزرگ به روش دورانی و نیز گرید مخصوص تولید لوله های آب – فاضلاب وگاز و لاستیك پی بی آر را نام برد .

 اولویت مصرف فرآورده های مجتمع برای تامین نیاز صنایع داخل كشور است در این ارتباط تولیدات مجتمع سهم به سزایی در تامین نیاز صنایع پایین دستی دارد به نحوی كه نیاز بالغ بر 5000 واحد پایین دستی را تامین می نماید.



 موقعیت جغرافیایی

 مجتمع پتروشیمی اراك درجوار پالایشگاه اراك در كیلومتر 22 جاده اراك – بروجرد و در زمینی به وسعت 523 هكتار قرار دارد .



 واحدهای مجتمع

 الف – واحدهای فرآیندی

 واحدهای فرآیندی مجتمع شامل 19 واحد است كه در نمودار منعكس می باشد .

 ب- واحدهای سرویس های جانبی

 آب بدون املاح : ظرفیت 450 مترمكعب در ساعت

 واحد تولید بخار : 500 تن در ساعت

 واحد نیروگاه: ظرفیت كل تولید ( در شرایط جغرافیایی محل) 125 مگاوات

برج های خنك كننده : شامل 7 برج

 واحد هوای فشرده یا هوایابزاردقیق : 5 كمپرسور هركدام 26000 نرمال مترمكعب در ساعت به ظرفیت كل : 130000 نرمال مترمكعب .

 واحد تفكیك نیتروژن و اكسیژن از هوا به ظرفیت : اكسیژن 14500 نرمال مترمكعب و نیتروژن 6000 نرمال مترمكعب

 ج- واحدهای عمومی ( آفسایت) شامل:

 مخازن مواد شیمیایی، سیستم بازیافت كاندنس ها ، سیستم آب خام ، سیستم گاز ، سیستم سوخت مایع ، مخازن خوراك ، مخازن محصولات مایع ، سیستم آتش نشانی ، مخازن گاز هیدروژن ، سیستم مشعل مجتمع ، واحد تصفیه پساب صنعتی ، سیستم توزیع شبكه برق ، شبكه مخابرات ، اتصالات بین واحدها و سیستم جمع آوری و دفع آبهای زائد .



 دست آوردهای مهم مجتمع

 دارنده گواهینامه مدیریت كیفیت ISO 9001 (2000)

 دارنده گواهینامه مدیریت زیست محیطی ISO 14001

 دارنده جایزه تندیس طلایی بین المللی كیفیت محصول سال 2000

 دارنده جایزه كیفیت و مدیریت بازاریابی از شركت GQM  سال 2001

 دارنده عنوان صنعت سبز نمونه كشور در سال 1378

 اخذ دو رتبه سوم تحقیقات از جشنواره بین المللی خوارزمی به خاطر اجرای طرح جایگزینی حلال بنزن با تولوئن درواحد PBR و تولید كلرو استیل كلراید به روش مستقیم پذیرفته شدن در بازار بورس بعنوان اولین مجتمع در سطح صنایع پتروشیمی ایران .

 دومین شركت برجسته ازلحاظ نوآوری در سطح وزارت نفت در سال 81



 حفظ محیط زیست

 در طراحی مجتمع بالاترین استانداردها و معیارها جهت حفظ محیط زیست منظور شده است . بنحوی كه تقریبا هیچ نوع مواد مضربه طبیعت تخلیه نمی شود. نمونه بارز اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیست ، وجود واحد بسیار مجهز تصفیه پسابها و دفع مواد زائد در مجتمع است . دراین واحد با بكارگیری تكنولوژی پیشرفته كلیه آبهای آلوده به مواد شیمیایی و روغنی و پسابهای بهداشتی و غیرتصفیه می گردد . این واحد قادر است ماهیانه بالغ بر 250000 متر مكعب آب را تصفیه نموده و بعنوان آب جبرانی به سیستم آب خنك كننده مجتمع تزریق نماید .

 ضمنا كلیه مواد دورریز جامد و مایع نیز دركوره زباله سوز سوزانده شده و دفع می شوند ایجاد فضای سبز به اندازه كافی از اقدامات دیگر مجتمع در جهت حفظ محیط                 زیست می باشد .

تنظیم دما:

چون دمای محل تزریق وستون و آشكار ساز برای هر تركیب فرق می كند بنابراین لازم است كه دستگاه سه كنترل دمای گوناگون داشته باشد.

1-دمای محل تزریق نمونه: محل تزریق نمونه باید به قدری داغ باشد كه آن را به سرعت بخار كند تا كاهش دركارایی عمل به علت بدی روش تزریق حاصل نشود همچنین دمای محل تزریق باید بحدی پایین باشد كه از تجزیه حرارتی نمونه جلوگیری كند.

2-دمای ستون: دمای ستون باید به قدر كافی بالا باشد تا تجزیه در زمان مناسب انجام گیرد و به قدر لازم كم باشد تا جداسازی مورد نظر حاصل شود.برای بسیاری از نمونه ها هرچه دمای ستون كمتر باشد نسبت ضرایب تقسیم در فاز ساكن بیشترخواهد بودو جداسازی بهتر انجام می شود ولی در مواردی كه نمونه ها دارای اختلاف نقطه جوش زیاد باشند استفاده از یك دما میسر نیست و حتما باید از Programing یا برنامه ریزی دمایی استفاده كرد.

برنامه ریزی دمایی: عبارت است از افزایش دمای ستون در طول عمل كروماتوگرافی به منظور تجزیه سریعتر وبهتر مثلا برنامه دمایی



یعنی دمای ابتدایی ستون50oC است و مدت2دقیقه همین دما برقرار است ولی بعد از آن با سرعت10درجه در دقیقه به120oC می رسد و در آن مدت5دقیقه می ماند تا تجزیه كاملا انجام شود.



همدمایی(ایزوترمال)

بیشتر برای گازها و مایعات با نقاط جوش نزدیك به هم و تا پایان آنالیز یك دما برقرار است مثلاISO Termal 70 oC



دمای آشكار ساز:

تاثیر دما  در آشكار ساز بستگی به نوع دارد ولی بطور كلی می توان گفت كه آشكار ساز و لوله های ارتباطی از محل خروجی ستون به آشكار ساز باید به قدری داغ باشد كه از میعان نمونه یا فاز مایع جلوگیری شود پایداری و حساسیت یكTCD بستگی به پایدار بودن كنترل دمای آن دارد. برای نوعFID زیاد كنترل دما حساس نیست ولی نباید به اندازه ای باشد كه میعان نمونه انجام شود.



كارآیی ستون:

تفكیك پیكهای كروماتوگرافی به دو عامل بستگی دارد:

1-كارآیی ستون  2-كارآیی حلال

پهن شدن پیك به شكل ستون و شرایط عمل بستگی دارد وبه طور كلی بوسیلهHETP ارتفاعی معادل با یك بشقاب فرضی تعیین می شود ابتدا چند تعریف لازم است:

الف)زمان ماند(Retentiontime):  فاصله تزریق نمونه تا بدست آمدن ماكزیمم پیك را برای هر جزء زمان بازداری آن جزء گویند.

مثال: اتانول(نقطه جوش78o)،2,2 دی متیل نپتان(79o)

برای جداسازی بهتر یك فاز مایع ازAیاB را انتخاب كرده یا از نوعD انتخاب می كنیم

اتانول باBمی ماند(هر دو قطبی)و ابتدا پارافین خارج می شود ولی از گروهDپارافین               می ماند واتانول اول خارج می شود.

اگر بنزن با نقطه جوش80 هم داشته باشیم:از یك حلال قطبی از گروهAیاB استفاده            می كنیم.

چون بنزن دو قطبی كوچكی دارد     اتانول> بنزن>پارافین          ترتیب جداسازی



نگهدارنده های جامد:

مقصود از نگهدارنده جامد(فاز جامد)نگهدارنده لایه نازك و یكنواختی از فاز مایع است بهترین نگهدارنده باید ویژگی های زیر را داشته باشد:

1-مساحت ویژه زیاد 2-ساختمان متخلخل با منافذ یكنواخت 3-بی اثر (حداقل برهم كنش جذبی و شیمیایی با نمونه داشته باشد). 4-ذرات با شكل منظم(جهت پركردن ستون ذرات باید اندازه یكنواختی داشته باشد). 5-قدرت مكانیكی یعنی در اثر كاركردن خود نشود.

ماده جامدی وجود ندارد كه تمام ویژگی های فوق را داشته باشد ولی غالبا بین بی اثری نگهدارنده و كارآیی یعنی مساحت سطح زیاد یكی را باید انتخاب كرد.

ماده خام اكثر تركیبات نگهدارنده جامد دیاتومه است كه به نام های دیاتومه سیلیس،دیاتومه خاكی ودیاتومه آلمانی كیزل گور معروفند.دیاتومه از اسكلت های دو اتمی،جلبكهای تك سلولی میكروسكوپی تشكیل شده كه ساختمان سیلیسی آبدار بدون شكل داشته ومقدار كمی اكسیدهای فلزی نیز درآنها وجود دارد. اسكلت های دو اتمی هر دیاتومه بسیار كوچك و متخلخل و مساحت سطح زیاد دارند.

پنج نوع دیاتومه یا كروموزورب وجود دارد(T,W,G,A,P) كه با مش های متفاوت و كارآیی ویژه در دسترس می باشند.

كروموزوربA: ساختمان آن طوری است كه به آسانی نمی شكند وسطح آن خیلی جاذب نیست وبرای نگهداری فاز مایع خوب است(حداكثر تا25%)در مش های            ،                  ،          وجود دارد و بعلت درشت بودن ذرات در پركردن ستون های بلند مناسب است.

كروموزوربG: به علت دارابودن سطح ویژه كم و دانسیته زیاد با پوشش كمتری ازفاز مایع بكار می رود(5%)برای جداسازی تركیبات قطبی به كار می رود چون كروموزوربWخرد شونده است می توانG را جایگزین آن كرد.

كروموزوربP: یك دیاتومه تكلیس شده به رنگ صورتی و نسبتا سخت است و ازآجرنسوزC22 تولید می شود سطح آن از كروموزوربهای دیگر جاذبتر است و برای جداسازی هیدروكربن ها كارآیی خوبی دارد.

كروموزورب W: دارای مساحت سطح زیاد و سطح نسبتا غیرجاذب است كه برای جداسازی تركیبات قطبی به كار می رودویك دیاتومه تكلیس شده سفید رنگ است كه ازسلایت كمپانی منویل ساخته شده تنها اشكالی كه دارد خرد شونده است.

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی مجتمع پتروشیمی اراك , کاراموزی مجتمع پتروشیمی اراك , کارورزی مجتمع پتروشیمی اراك , دانلود گزارش کارآموزی مجتمع پتروشیمی اراك , مجتمع پتروشیمی اراك , مجتمع , پتروشیمی , اراك

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر