امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

گزارش کاراموزی تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیف

گزارش کاراموزی تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیفدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 37 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 34 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 50

گزارش کاراموزی تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیف در 50 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کاراموزی  تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیف در 50 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه

اهمیت كاغذ و فرآورده های كاغذی در زندگی نوین بر همگان آشكار است . هیچ فرآورده صنعتی دیگری نقش این چنین برجسته در زندگی انسان ندارد . كهغذ وسیله ای برای ثبت ، ذخیره سازی و انتقال اطلاعات است . عملاً همه مطالب را روی كاغذ می نویسیم و چاپ می كنیم . مقدار زیادی كاغذ را در صنایع بسته بندی و نیز در كارهای ساختمانی به كار می بریم .

صنایع خمیر كاغذ علاوه بر تولید فرآورده های ضروری سهم عظیمی در ایجاد كار و رشد اقتصادی در كشورهای مختلف داشته است .

واژة Paper ریشه در نام گیاهی از گونه نی ها ، پاپیروس Papyrus دارد .

مصریهای باستان نخستین نوع كاغذ را با روی هم قرار دادن و فشردن لایه های نازك ساقه این گیاه ، به یكدیگر تهیه میكردند و روی آنها می نوشتند . اما در آن زمان از لیفی كردن گیاه كه از مشخصات اصلی صنعت كاغذ سازی است خبر نبود .

نخستین كاغذ سازی واقعی در حدود سال 100 میلادی در چین و با استفاده از سوسپانسیونی از الیاف خیزران با توت عملی شد . بعدها چینی ها در این صنعت مهارت زیادی یافتند و نمونه های زیبا و متعددی از تصاویر چین باستانی روی همین نوع كاغذ تاكنون باقی مانده است .

پس از گذشت چندین قرن ، صنعت كاغذ سازی به خاورمیانه و سپس به اروپا رسید . در این دوران باقیمانده های پنبه و كتان بعنوان ماده خام در كاغذ سازی استفاده می شد . در آغاز قرن پانزدهم چند كارخانه كاغذ سازی در اسپانیا ، ایتالیا ، آلمان و فرانسه وجود داشت . در آمریكا شمالی ، نخستین كارخانه كاغذ سازی Paper mill  در سال 1690 در نزدیكی فیلا دلفیا تأسیس شد .

ویژگیهای صنعت نوین خمیر و كاغذ :

كارخانه های مدرن خمیر و كاغذ از پسمانده های چوبی بعنوان مواد خام اصلی خود استفاده میكنند . عملیات یك فرآیند تا حد زیادی اتوماتیك است و كنترلها كامپیوتری است در آمریكای شمالی فقط واحدهای تولید بزرگ با بازده زیاد مقرون به صرف است . در نتیجه تأسیس این چنین واحدهای عظیم و مدرن ، بسیار پر هزینه است براساس یك تخمین ، برای ایجاد یك كارخانه خمیر كاغذ گرافت رنگبری شد . در یك منطقه توسعه نیافته با تولید 750 تن خمیر در روز 400 میلیون دلار سرمایه گذاری لازم است . سرمایه گذاری عظیم كه گاهی تا یك میلیون دلار به ازای هر كارگر می رسد ، صنعت خمیر و كاغذ را در شمار صنایع سرمایه بر قرار داده است .
تاریخچة تأسیس شركت محصولات كاغذی لطیف

همانطور كه در بخش پیش اشاره شد یكی از انواع فرآورده های كاغذ ،‌دستمال كاغذی می باشد . یكی از شركتهایی كه اقدام به ساخت انواع كاغذ بهداشتی را در كشورمان انجام می دهد . شركت محصولات لطیف می باشد .

یكی از ویژگیهای بسیار مهم این شركت كه آنرا در میان بقیه كارخانجات ساخت كاغذ و همچنین ساخت كاغذهای بهداشتی مشخص تر می نماید ، دارا بودن فرآیند جوهر زدایی می باشد . این شركت بدلیل داشتن ویژگی مورد نظر می تواند گامهای بسیار مثبتی در حفظ محیط زیست نیز در بر دارد زیرا به كمك این فرآیند می توان كاغذهای ضایعاتی حاصل از برش كاغذهای كتابو دفتر به خمیر مناسب جهت ساخت كاغذ بهداشتی از جمله دستمال كاغذی می نموند . در تاریخ 3/9/1364 وزارت صنایع به صدور موافقت اصولی این شركت تحت عنوان تولید كاغذ با گراماژ(وزن) پائین نمود .

شركت محصولات كاغذی لطیف با سرمایه سازمان صنایع ملی ایران در سال 1364 تأسیس شد . لیكن بدلیل محدودیتهای دوران جنگ تحمیلی ، اقدام اجرایی صورت نگرفت . تا اینكه در قالب طرحهای فانیانس برنامه پنج ساله اول توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی در چارچوب همكاری فنی و اقتصادی ایران و اطریش در فروردین 1370 افتتاح اعتبار شد . از برجستگیهای این طرح صرفه جویی ایی قریب 10 میلیون دلار در سال و بازگشت سرمایه طی 4 سال است در اواخر سال 1374 از سازمان صنایع ملی ایران بصورت 50% نقد و 50% بابت بدهیهای سازمان صنایع ملی ایران به سازمان تأمین اجتماعی به بخش شركت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی تحت نظر سازمان اجتماعی انتقال یافت .

ورود خمیر از واحد جوهرزدایی به واحد ماشین كاغذ

حال در بخش آماده سازی خمیر ماشین كاغذ خمیر الیاف بلند و خمیر جوهرزدایی شد ،به ترتیب با نسبت 20% و 80% توسط سیستم های كنترل جریان خمیر باهم مخلوط شده و مخلوط این دو نوع خمیر با درصد بیان شده بداخل مخزن فرستاده می شوند تا مخلوط این دو نوع خمیر دارای یكنواختی یكسانی گردند . سپس این مخلوط برای عملیات تمیزكاری نهایی به طرف سیستم تمیزكننده دورانیCLEANER پمپاژ می شوند و دراین قسمت خمیر عاری از هر گونه ناخالصی و ذرات جوهر احتمالی می گردد . سپس خمیر خروجی از بخش تمیزكننده ها بطرف ماشین كاغذ پمپاژ می گردد .

ماشین كاغذ

ماشین كاغذ موجود در شركت لطیف از نوع دو وایره می باشد .

{TWIN WIRE} و نوع ماشین كاغذ در تقسیم بندی ماشین های ساخت كاغذهای بهداشتی از نوع{DUOFORMER} می باشد .

این ماشین كاغذ دارای مشخصات زیل است :

سرعت كاركرد ماكزیمم: m/min 1006 متر در دقیقه

سرعت كاركرد مینیمم:m/min 400 متر در دقیقه

عرض كاغذ قابل استحصال جهت تولیدmm 2700 میلی متر

ظرفیت تولید ماشین 56 روز/تن

همانطوریكه گفته شد خمیر خروجی از بخش تمیز كننده ها بطرف یك سیستم بنام جعبه تغذیه خمیر به ماشین یاHEAD BOX پمپاژ می شود و از طریق این جعبه تغذیه در فضای بین دو وایر كه اصطلاحاً به وایر بالاییTOP WIER {توری بالایی}BOTTOM WIER و وایر پایینی {توری پایینی} معروف است . در پیرامون یك استوانه بنام رول شكل دهندهFORMING ROLL قرار می گیرد.

مخلوط خمیر كه در این حالت غلظت آن حدود 25% می باشد . در فضای بین دو وایر بالایی و پایینی مقداری از رطوبت آزاد یا رطوبت غیر در گیر خود را از دست می دهد. و شكل ابتدایی با بافت خوبی به می گیرد لایه مرطوب خمیر خروجی از سطح

میانی دو وایر توسط سیستم خلاء از روی وایر بالایی به طرف وایر پایینی انتقال پیدا می كند . و وایر بالایی برای تكرار عملیات مداوم توسط یك استوانه دوار یر می گردد. اما لایه خمیر كه روی وایر كه روی وایر پایینی قرار دارد برای خشك شدن بیشتر توسط خلاء به روی یك فلت {نمد} انتقال داده می شود . فلت همان لایه نازك خمیر را در جهت خشك شدن نهایی توسط یك غلطك كه پرس آبگیری SUCTION PRESS ROLL نام دارد . به سطح داغ یك سیلندر كه دارای قطر چهار متر {میلی متر 4000} می باشد می چسباند مقدار زیادی از آب خمیر توسط این پرس كاسته می شود . و مابقی رطوبت موجود در لایه نازك كاغذ توسط بخار داغی كه در داخل سیلندر جریان دارد و سطح داخلی و در نهایت سطح خارجی سیلندر را گرم می كند . از سطح كاغذ تبخیر می گردد .حال لایه نازك كاغذ در پیرامون سیلندر مقدار بسیار زیادی از رطوبت خود را از دست داده است . و باید این لایه نازك كاغذ جهت پیچیدن بدور یك استوانه از سطح سیلندر جدا گردد . عمل جداسازی لایه نازك كاغذ از سطح سیلندر توسط تیغه های مخصوص بنام تیغه داكتر{DOCTOR BLADE} انجام می گیرد . این تیغه ها بر روی سطح سیلندر توسط فشار هوا قرار می گیرند . و باعث می شوند لایه نازك كاغذ در اثر برخورد با این تیغه ها از سطح سیلندر بلند شوند . و به روی یك استوانه {REEL} پیچیده شوند .

در بالای سطح سیلندر یك سیستم دمنده و همچنین یك سیستم مكنده هوا بنامHOOD تعبیه شده است كه باعث می گردد رطوبت تبخیر شده از سطح كاغذ چسبیده به سطح سیلندر ماشین كاغذ را خارج نماید .

كاغذ پیچیده شده بر روی لوله استوانه ای بصورت تك لایه می باشد . لذا برای اینكه محصول نهایی بصورت دو لایه باشد. تعداد دو عدد از توپی های كاغذ تك لایه را كه بدور استوانه ای پیچیده شده اند به واحد دیگری كه واحد برش و بسته بندی نام دارد انتقال می دهند . در واحد برش بستگی به نوع سفارش{عمدتاً مشتریها كارخانه های بسته بندی دستمال كاغذی و دستمال جیبی و پوشك و نوار بهداشتی هستند } به عرض های سفارش داده شده برش داده می شود .

و در حین برش سطح دو لایه كاغذ نیز تحت عملیات اتو برای نرم شدن نهایی قرار میگیرد . و در نهایت كاغذ برش خورده در عرض های سفارش داده شده از بخش برش به بخش بسته بندی انتقال داده می شود . و در داخل پلاستیك های بسته بندی ، بسته بندی می شود و روانه انبار جهت قرنطینه می گردد . از آنجایی كه محصول تولید شده از نوع بهداشتی است . لذا باید كلیه محصول تولیدی موجود در انبار قرنطینه تحت آزمایشات مختلف میكروبیولوژی قرار بگیرد .

زمان نگهداری محصول در این انبار حدود 48 ساعت می باشد .

بعد از موافقت و تأیید واحد كنترل كیفیت این محصول روانه انبار محصول جهت حمل و بارگیری برای مشتری ها می شود .

فرآیند های سالن جوهرزدایی

در سالن جوهرزدایی دو فرآیند مجزا وجود دارد . یكی فرآیند تهیه خمیر الیاف بلند كه تقریباً یك فرآیند فیزیكی می باشد . دیگری فرآیند خمیر از پوشال و جوهر زدایی آنها كه فرآیند شیمیایی ـ فیزیكی می باشد . ابتدا فرآیند تهیه خمیر الیاف بلند را مورد بررسی قرار می دهیم و در ادامه فرآیند تهیه خمیر از پوشال و جوهرزدایی آنها را ذكر می نمائیم .

فرآیند تهیه خمیر الیاف بلند

بسته های خمیر الیاف بلند كه وزن مشخصی دارند. توسط نوار نقاله مستقیماً از انبار مواد اولیه وارد دستگاه خمیر كن( مخزن خمیر كن) می شوند . مخزن خمیركن مجهز به یك همزن جهت خرد كردن و خمیر كردن الیاف می باشد . در كف آن یك صفحه غربالی برای جدا نمودن مواد زاید وجود دارد . موادی كه از غربال عبورمی كنند مواد قابل قبول(ACCEPT) می باشند . و موادی كه از غربال عبور نمی كنند در پشت آن جمع می شوند مواد غیر قابل قبول(REJECT) می باشند .

قسمتهای مختلف بكار می رود .

مأخذها

1ـ جزوات و نقشه های موجود در شركت لطیف

2ـ تكنولوژی خمیر كاغذ ـ مؤلف گری اسموك ـ مترجم دكتر سید احمد میر شكرایی انتشارات دانشگاه پیام نور

مقدمه :

روش اجرای كنترل فرآیند:

هدف از روش اجرای بوجود آوردن مكانیزمی جهت تحت كنترل در آوردن كلیه فرآیندهای مربوط به تولید براساس مشخصه های از پیش تعیین شده و حصول اطمینان از انجام دقیق و بهینه آنها به منظور تولید محصولات با كیفیت برتر و مطابقت آنها با نیازمندیهای مشخص شده مشتری ،می باشد .

دامنه كاربرد:

این روش اجرایی واحدهای تابعه تولید اعم از جوهرزدایی ،ماشین كاغذ،برش و بسته بندی، تولید بخار و هوای فشرده ، تصفیه فاضلاب را شامل می شود و در برگیرنده فرآیندهای مؤثر بر سیستم كیفیت محصول ، اعم از خط تولید و ماشین آلات و دستگاهها می باشد .

كنترل مواد و تولید

اطلاعات لازم جهت بررسی وضعیت مصرف مواد اولیه در تولید از طریق فرمهایی كه توسط سرپرستان شیفت و روسای واحد تولید تكمیل شده و به تأثیر مدیر تولید رسیده اند ، به واحد برنامه ریزی منتقل می شوند ، گزارش مصرف مواد در ماشین كاغذ باشماره /00501 PR  گزارش مصرف مواد در واحد جوهر زدایی با شماره /00503 PR ، گزارش مصرف مواد بویلر با شماره /00505 PR گزارشهایی هستند كه در این راستا بكار می روند . سرپرست كنترل مواد با جمع آوری این گزارش ها و تحلیل اطلاعات درج شده  بررسی وضعیت مصرف مواد در واحد تولید می پردازد و نقاطی را كه از حدود عادی مصرف خارج می باشند ، مورد بررسی قرار

می دهد تا علت خروج استاندارد معمول شركت مشخص شود .

اطلاعات بدست آمده ، از این طریق با میزان موجودیها كه از این واحد انبارها طی فرم های شماره MP421/00 و MP420/00 دریافت شده مطابقت داده می شود و وضعیت اقلامی كه به نقطه حرانی (سفارش) رسیده اند مشخص می گردد .

با توجه به فرم تغذیه مواد اولیه (علی الخصوص مواد سلولزی) به سیستم ،‌ایجاب می نماید مقادیر مصرفی در هر روز ، قبل از صدور حواله انبار مربوطه در اختیار تولید قرار گیرد تا با توجه به خروجی برنامه ریزی شده قبلی ، این مقدار مواد اولیه مصرفی از سوی انبار طی فرم شماره    به واحد برنامه ریزی اعلام شده و برنامه ریزی طبق اطلاعات حاصل از این فرم اقدام به صدور فرم درخواست كالا از انبار می نماید .

كنترل تولید در شركت بر اساس تكمیل فرم گزارش روزانه تولید به شماره MP/4/8/00 صورت می پذیرد . ضمناً مقادیر كمی و كیفی تولید و همچنین تولید پیش بینی شده ، بر اساس گزارشات ذیل ، در این فرم ثبت میگردد .

از همین محل ها تعبیه می شود .

2) شستشوی شیمیائی فلت و وایر

فلت ووایر جدید پس از مدتی كاركرد نیاز به شستشوی شیمیائی دارند دین معنی كه الیاف یا نوار معدنی كه درون روزنه های آنها رسوب كرده اند باید خارج شوند . توسط مواد شیمیائی الیاف یا مواد رسوب كرده متورم وشل شده و در حركت بعدی توسط شاور فشار قوی و وكیوم خارج می شوند و فلت یا وایر تمیز شده كارائی بهتری پیدا می كند. شستشوی شیمیائی شامل قلیایی و یا اسیدی ویا تلفیقی از هر دو روش كه می تواند مخلوط با یك ماده شوینده باشد انجام می گیرد .

1ـ آزمایشگاه واحد جوهرزدایی

وظائف این آزمایشگاه را می توان به سه دسته زیر تقسیم نمود :

1ـ تعیین مقدار و درصد مواد شیمیائی مصرفی در فرآیند جوهرزدایی و محاسبه مربوط به پمپ های مخازن مواد شیمیائی

2ـ نظارت بر فرآیند جوهرزدایی با نمونه گیری و آزمایش از قسمتهای مختلف سیستم

3ـ تحقیقات در مورد بهبود تولید خمیر و بهینه كردن فرآیند جوهر زدایی با همكاری آزمایشگاه مركزی (كنترل كیفیت)

تجهیزات موجود در آزمایشگاه {اندازه گیری فاكتورهای كیفی در قسمت كاغذ سازی }

-         دستگاه تعیین درجه روانی Schopper-Rieyler freeness

درجه روانی پارامتری است كه با تعیین آن تمایل خمیر به حفظ یا از دست دادن آب مشخص می شود . معمولاً برای اندازه گیری درجه پالایش خمیر كاغذ از دستگاه اندازه گیری درجه روانی خمیر استفاده می كنند .

درجه روانی بوسیله سهولت عبور آب از الیاف در حالی كه آنها به شكل یك لایه تر بر روی صفحه سوراخدار دستگاه اندازه گیری ، شكل میگیرند تعیین می شود . بنابراین درجه روانی اندازه گیری سرعت خارج شدن آب خمیر می باشد . درجه روانی با افزایش پالایش كم شده و در نتیجه آزمایش درجه روانی برای اندازه گیری نتایج عمل پالایش بكار میرود در اغلب خمیر ها درجه روانی باافزایش زمان پالایش بصورت یك منحنی به شكل S كاهش می یابد .

دستگاه اندازه گیری درجه سفیدی Elrepho Brightness

از این دستگاه جهت اندازه گیری درجه سفیدی خمیر خشك شده یا كاغذ استفاده می نمایند اساس این دستگاه بر جذب و یا آزمایش نور مرئی استوار است . سیستم آن به این صورت است كه نور مرئی به نمونه مورد نظر برخورد میكند . بازتاب آن اندازه گیری و توسط ركوردر نشان داده می شود . می توان گفت دستگاه درصد نور بازتابیده شده از جسم را نشان می دهد .

-         دستگاه PH متر

این دستگاه جهز به یك سلول جهت اندازه گیری PH می باشد . سلول مورد نظر تشكل از الكترودهای كالومل و شیشه ای تجارتی است كه در محلول یا PH مورد اندازه گیری فروانداخته اند . برای اندازه گیری PH ، الكترود دستگاه را در محلول وارد می نمایند . صفحه دیجیتالی دستگاه PH محلول را نشان می دهد .

كوره الكتریكی

این كوره به شكل استوانه ای می باشد و توسط المنت ،‌گرمای آن تأمین می شود . جهت سوزاندن كاغذ و تعیینash آن از این كوره استفاده می نمایند . در داخل استوانه بزرگ كوره یك استوانه كوچك جهت قرار دادن نمونه وجود دارد .

آزمایشهای مربوط به آزمایشگاه جوهر زدایی

1ـ آزمایش تعیین غلظت Cons

2ـ آزمایش تعیین درجه سفیدی Bright

3ـ آزمایش تعیین Ash (خاكستر)

4ـ آزمایش تعیین درجه روانی (SR)

5ـ آزمایش تعیین تعیین PH

6ـ آزمایش تعیین سختی T.H

آزمایشگاه مركزی (كنترل كیفیت)

وظایف ان آزمایشگاه را می توان به 4 دسته تقسیم نمود .

1ـ كنترل كیفیت دستمال كاغذی تولیدی بااستانداردهای موجود سازمان استاندارد كشور

2ـ كنترل كیفیت و تأیید مواد شیمیایی مصرفی و خمیر الیاف بلند وارداتی

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیف , کاراموزی تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیف , کارورزی تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیف , دانلود گزارش کارآموزی تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیف , تولید كاغذ و فرآورده های كاغذی در شرکت لطیف , تولید , كاغذ , فرآورده های كاغذی , شرکت لطیف

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر