امروز: سه شنبه 18 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مفاهیم شبكه

مفاهیم شبكهدسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 10 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 160 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 223

برای تحلیل و فهم روشهائی كه یك نفوذگر با بكارگیری آنها با شبكه حمله می كند، باید یك دانش پایه از تكنولوژی شبكه داشته باشیم درك مكانیزم حملات ممكن نیست مگر آنكه حداقل اصول TCPIP را بدانیم عاملی كه تمام شبكه های مختلف را به صورت موفقیت آمیز به هم پیوند زده است، تبعیت همه آنها از مجموعه پروتكلی است كه تحت عنوان TCPIP در دنیا شناخته می شود دقت كنید

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

مفاهیم شبكه

مروری بر مفاهیم شبكه:

برای تحلیل و فهم روشهائی كه یك نفوذگر با بكارگیری آنها با شبكه حمله می كند، باید یك دانش پایه از تكنولوژی شبكه داشته باشیم. درك مكانیزم حملات ممكن نیست مگر آنكه حداقل اصول TCP/IP را بدانیم.

عاملی كه تمام شبكه های مختلف را به صورت موفقیت آمیز به هم پیوند زده است، تبعیت همه آنها از مجموعه پروتكلی است كه تحت عنوان TCP/IP در دنیا شناخته می شود. دقت كنید كه عبارت خلاصه شده TCP/IP می تواند به دو موضوع متفاوت اشاره داشته باشد:

مدل TCP/IP: این مدل یك ساختار چهار لایه ای برای ارتباطات گسترده تعریف می نماید كه آنرا در ادامه بررسی می كنیم.

پشتة پروتكلهای TCP/IP:[1] پشتة TCP/IP مجموعه ای شامل بیش از صد پروتكل متفاوت است كه برای سازماندهی كلیه اجزاء شبكة اینترنت به كار می رود.

TCP/IP بهترین پروتكل شبكه بندی دنیا نیست! پروتكلهای بهینه تر از آن هم وجود دارند؛ ولیكن فراگیرترین و محبوبترین تكنولوژی شبكه بندی در دنیای كامپیوتر محسوب می شود. شاید بزرگترین حسن TCP/IP آن باشد كه بدون پیچیدگی زیاد، بخوبی كار می كند! اینترنت بر اساس TCP/IP بنا شده و بیشتر حملات نیز مبتنی بر مجموعة پروتكلهای TCP/IP هستند.

طراحی شبكه ها و اصول لایه بندی

برای طراحی یك شبكة‌ كامپیوتری،‌‌ مسائل و مشكلات بسیار گسرتده و متنوعی وجود دارد كه باید به نحوی حل شود تا بتوان یك ارتباط مطمئن و قابل اعتماد بین دو ماشین در شبكه برقرار كرد. این مسائل و مشكلات همگی از یك سنخ نیستند و منشأ و راه حل مشابه نیز ندارند؛ بخشی از آنها توسط سخت افزار و بخش دیگر با تكنیكهای نرم افزاری قابل حل هستند. به عنوان مثال نیاز برای ارتباط بی سیم بین چند ایستگاه در شبكه، طراح شبكه را مجبور به استفاده از مدولاسیون آنالوگ در سخت افزار مخابراتی خواهد كرد ولی مسئلة هماهنگی در ارسال بسته ها از مبدأ به مقصد یا شماره گیری بسته ها برای بازسازی پیام و اطمینان از رسیدن یك بسته، با استفاده از تكنیكهای نرم افزازی قابل حل است. بهمین دلیل برای طراحی شبكه های كامپیوتری، باید مسائل و مشكلاتی كه برای برقراری یك ارتباط مطمئن،‌ ساده و شفاف بین دو ماشین در شبكه وجود دارد،‌ دسته بندی شده و راه حلهای استاندارد برای آنها ارائه می شود. در زیربخشی از مسائل طراحی شبكه ها عنوان شده است:

اولین موضوع چگونگی ارسال و دریافت بیتهای اطلاعات بصورت یك سیگنال الكتریكی، الكترومغناطیسی یا نوری است، بسته به اینكه آیا كانال نتقال سیم مسی، فیبرنوری، كانال ماهواره ای یا خطوط مایكروویو است. بنابراین تبدیل بیتها به یك سیگنال متناسب با كانال انتقال یكی از مسائل اولیة شبكه به شمار می رود.

مساله دوم ماهیت انتقال است كه می تواند به یكی از سه صورت زیر باشد:

Simplex: ارتباط یك طرفه (یك طرف همیشه گیرنده و طرف دیگر همیشه فرستنده).

Half Duplex: ارتباط دو طرفة غیرهمزمان (هر دو ماشین هم می توانند فرستنده یا گیرنده باشند ولی نه بصورت همزمان، بلكه یكی از طرفین ابتدا ارسال می كند، سپس ساكت می شود تا طرف مقابل ارسال داشته باشد)

Full Duplex: ارتباط دو طرفه همزمان (مانند خطوط مایكروویو)

مساله سوم مسئله خطا و وجود نویز روی كانالهای ارتباطی است بدین معنا كه ممكن است در حین ارسال داده ها بر روی كانال فیزیكی تعدادی از بیتها دچار خرابی شود؛ چنین وضعیتی كه قابل اجتناب نیست باید تشخیص داده شد و داده های فاقد اعتبار دو ریخته شود مبدأ آنها را از نو ارسال كند.

با توجه به اینكه در شبكه ها ممكن است مسیرهای گوناگونی بین مبدأ و مقصد وجود داشته باشد؛ بنابراین پیدا كرن بهترین مسیر و هدایت بسته ها، از مسائل طراحی شبكه محسوب می شود. در ضمن ممكن است یك پیام بزرگ به واحدهای كوچكتری تقسیم شده و از مسیرهای مختلفی به مقصد برسد بنابراین بازسازی پیام از دیگر مسائل شبكه به شمار می آید.

ممكن است گیرنده به دلایلی نتواند با سرعتی كه فرستنده بسته های یك پیام را ارسال می كند آنها را دریافت كند، بنابراین طراحی مكانیزمهای حفظ هماهنگی بین مبدأ و مقصد از دیگر مسائل شبكه است.

چون ماشینهای فرستنده و گیرندة متعددی در یك شبكه وجود دارد مسائلی مثل ازدحام، تداخل و تصادم در شبكه ها بوجود می آید كه این مشكلات بهمراه مسائل دیگر باید در سخت افزاز و نرم افزار شبكه حل شود.

طراح یك شبكه باید تمام مسائل شبكه را تجزیه و تحلیل كرده و برای آنها راه حل ارائه كند ولی چون این مسائل دارای ماهیتی متفاوت از یكدیگر هستند، بنابراین طراحی یك شبكه باید بصورت «لایه به لایه» انجام شود. به عنوان مثال وقتی قرار است یك شبكه به گونه ای طراحی شود كه ایستگاهها بتوانند انتقال فایل داشته باشند، اولین مسئله ای كه طراح باید به آن بیندیشد طراحی یك سخت افزار مخابراتی برای ارسال و دریافت بیتها روی كانال فیزیكی است. اگر چنین سخت افزاری طراحی شود، می تواند بر اساس آن اقدام به حل مسئلة خطاهای احتمالی در داده ها نماید؛ یعنی زمانی مكانیزمهای كنترل و كشف خطا مطرح می شود كه قبل از آن سخت افزار مخابرة داده ها طراحی شده باشد. بعد از این دو مرحلة ‌طراحی، باید مكانیزمهای بسته بندی اطلاعات،‌ آدرس دهی ماشینها و مسیریابی بسته ها طراحی شود. سپس برای بقیه مسائل نظیر آدرس دهی پروسه ها و چگونگی انتقال فایل راه حل ارائه شود.

طراحی لایه ای شبكه به منظور تفكیك مسائلی است كه باید توسط طراح حل شود و مبتنی بر اصول زیر است:[2]

        ·هر لایه وظیفه مشخصی دارد و طراح شبكه باید آنها را به دقت تشریح كند.

        ·هر گاه سرویسهایی كه باید ارائه شود از نظر ماهیتی متفاوت باشد،‌ لایه به لایه و جداگانه طراحی شود.

        ·وظیفه هر لایه باید با توجه به قراردادها و استانداردهای جهانی مشخص شود.

        ·تعداد لایه ها نباید آنقدر زیاد باشد كه تمیز لایه ها از دیدگاه سرویسهای ارائه شده نامشخص باشد و نه آنقدر كم باشد، كه وظیفه و خدمات یك لایه، پیچیده و نامشخص شود.

        ·در هر لایه جزئیات لایه های زیرین نادیده گرفته می شود و لایه های بالایی باید در یك روال ساده و ماجولار از خدمات لایة زیرین خود استفاده كنند.

        ·باید مرزهای هر لایه به گونه ای انتخاب شود كه جریان اطلاعات بین لایه ها،‌‍ حداقل باشد.

برای آنكه طراحی شبكه ها سلیقه ای و پیچیده نشود سازمان جهانی استاندارد[3] (ISO)، مدلی هفت لایه ای برای شبكه ارائه كرد، به گونه ای كه وظایف و خدمات شبكه در هفت لایة مجزا تعریف و ارائه می شود. این مدل هفت لایه ای،‌OSI[4] نام گرفت. هر چند در شبكة‌ اینترنت از این مدل استفاده نمی شود و بجای آن یك مدل چهار لایه ای به  نام TCP/IP تعریف شده است، ولیكن بررسی مدل هفت لایه ای OSI، بدلیل دقتی كه در تفكیك و تبیین مسائل شبكه در آن وجود دارد، با ارزش خواهد بود. پس از بررسی مدل OSI، به تشریح مدل TCP/IP خواهیم پرداخت.


جهت دریافت فایل مفاهیم شبكه لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

برچسب ها : مفاهیم شبكه , دانلود مفاهیم شبكه , شبكه , اینترنت , کامپیوتر , نرم افزار , سخت افزار , برنامه نویسی , وب سایت , سایت , وب , , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر