امروز: چهارشنبه 19 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مقایسه شهرهای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از نظر رشد شهرها و میزان و آهنگ شهرنشینی

مقایسه شهرهای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از نظر رشد شهرها و میزان و آهنگ شهرنشینیدسته: علوم اجتماعی
بازدید: 39 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 11123 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

نخستین سكونتگاههای كه می توان آنها را شهر نامید به دوران انقلاب شهری تعلق دارند كه پس از انقلاب كشاورزی ، دومین انقلاب عظیم در فرهنگ انسان بی این امرروند اجتماعی بر جسته ی این كه بیشترین موجب دگرگونی در روابط متقابل انسان با محیط و انسانهای دیگر گردید در حقیقت تغییر در واكنشهای انسانها به هم و نسبت به محیط به تحول اجتماعی و دگرگونی فضایی امكان دا

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

مقایسه شهرهای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از نظر رشد شهرها و میزان و آهنگ شهرنشینی

نخستین سكونتگاههای كه می توان آنها را شهر نامید به دوران انقلاب شهری تعلق دارند كه پس از انقلاب كشاورزی ، دومین انقلاب عظیم در فرهنگ انسان بی این امرروند اجتماعی بر جسته ی این كه بیشترین موجب دگرگونی در روابط متقابل انسان با محیط و انسانهای دیگر گردید . در حقیقت تغییر در واكنشهای انسانها به هم و نسبت به محیط به تحول اجتماعی و دگرگونی فضایی امكان داد كه نمود عینی آن به صورت یك پدیده نو كه اصطلاحاً «شهر » نامیده می شود نمایان گردید . پیدایش زندگی شهری در مراكز متعددی صورت گرفته و در بسیاری از جاها بسیار قدیمی و پر سابقه می باشد اما آنچه كه باعث تقسیم شهرهای جهان به دو دسته توسعه یافته و در حال توسعه می شود . انقلاب صنعتی است که تغییرات اساسی را در شهرها ی توسعه یافته به وجود آورده و دولت مردان کشورهای صنعتی با استعمار به کشورهای توسعه نیافته آنها را از هر نظر عقب مانده نگه داشته و مال و منابع آنها را به یغما برده و شهرهای خود را آباد ساختند و شهرهای در حال توسعه نیز که توانسته بودند با دانش پزشکی نرخ مرگ و میر خود را کاهش دهند به افزایش هر چه بیشتر جمعیت شهرهای خود دامن زدند و با اندک کارخانجات و تاسیسات صنعتی در شهر قشر زیادی از جمعیت را به طرف شهر کشیدند و به مشکلاتی مثل بیکاری ، بزهکاری ، عدم امکانات و مسکن و... افزودند و شهرها به طور غول آسا یی رشد کردند . در حالی که شهرهای توسعه یافته با برنامه ریزی و دانش فنی بیشتر رشد جمعیت را مهار کرده و صنعت را به صورت یکسان در کل جاهای کشور مستقر کردند و با این کار جلوی مهاجرت و افزایش بی رویه شهر و مشکلات ناشی از آن را گرفتند .

چکیده :

- بحث اساسی این تحقیق مقایسه شهرهای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از نظر رشد شهرها و میزان و آهنگ شهر نشینی اینکه شهرهای توسعه یافته با چه آهنگی و شهرهای در حال توسعه با چه آهنگی در حال رشد هستند ، ویژگی شهرهای توسعه نیافته و در حال توسعه ، توسعه ، انواع فعالیتهای اقتصادی آنها از نظر صنعتی یا سنتی بودن ، جمعیت شهرها از نظر ساختار های سنی و جنسی ، نسبت باسوادان و بی سوادان ، افزایش سریع جمعیت از طریق کاهش مرگ و میر و افزایش موالید و مهاجرت هایی روستایی شهری (خصوصا در شهرهای کشورهای در حال توسعه) می باشد . همچنین برای درک بهتر مطالب کلان شهر تهران با درگیر شهرهای توسعه یافته مقایسه کرده ایم و از مسائل و معضلات زیست محیطی و اجتماعی در شهرهای توسعه یافته و در حال توسعه مطالب جمع آوری شده است .

تعریف کلی از شهر نشینی :

- در حدود 8 تا 10 هزار سال قبل از میلاد مسیح ، جمعیت جهان شامل گروههای کوچک انسانی بود که به شکار و گرد آوری خوراک می پرداختند . این گروهها بیشتر در نواحی جنب حاره ای زندگی می کردند و تنها می توانستند نیازهای خود را بر آورده سازند .

- در این زمان ، دو تغییر عمده رخ داد که به انقلاب دوره نوسنگی (نئولیتک) منجر شد . اولین تغییر این بود که انسان توانست حیواناتی نظیر بز و گوسفند را اهلی کند . دومین تغییر نیز اقدام به کشت غلاتی نظیر گندم و برنج بود.

- در پی انقلاب دوره نوسنگی گرد آورندگان خوراک و شکارچیان کوچیده به کشاورزان یک جانشین تبدیل شدند و به این ترتیب اولین سکونتگاههای روستایی را پدید آوردند . به تدریج و با توسعه ی ابزار کشاورزی ، تکمیل سیستم آبیاری و اختراع چرخ و نظایر آن ، کشاورزی بهبود یافت و مازاد غذا پدید آمده بدین ترتیب ، بخشی از مردم جامعه از کار کشاورزی آزاد شدند و به مشاغل غیر کشاورزی و تخصصی نظیر صنعتگری و تولید ابزار پرداختند . آنها با مبادله کالاهایی که تولید می کردند ، غذای مورد نیاز خود را بدست می آوردند . در نتیجه تجارت و داد و ستد کالاها نیز توسعه یافت . به دنبال این تقسیم کار و با توسعه روستاها شکل تازه ای از سکونتگاههای انسانی به نام شهر پدید آمد که وسعت و جمعیت زیادی نداشتند .

- چندمین قرن بعد از ایجاد و پای گیری نخستین شهرها ، دامنه کلی شهر نشینی جهان به کندی افزایش یافت و نواحی شهری کوچکی که وجود داشتند کوچک و از دامنه تاثیر محلی برخوردار بودند و در مرکز زمینهای روستایی و کشاورزی قرار گرفته بودند .

- بعد از انقلاب شهری ، تاریخچه متعاقب شهر نشینی در خاورمیانه و اروپا پیچیده و احتمالا متضمن هر دو عنصر مستقل و پراکندگی فضایی بود . اما ، با ظهور امپراتوریهای بزرگ یونان و روم ، و با دامنه محدود تری مسلمانان ، بود که حیات شهری به طور گسترده ای در سراسر اروپا فراگیر شد . پخش و گسترش اولیه شهر که تحت حاکمیت یونان اتفاق افتاد اولیه شهر که تحت حاکمیت یونانیان اتفاق افتاد در سه رده نخست میلادی تحت حاکمیت امپراتوری رم تشدید شد . اما با سقو امپراتوری رم در قرن پنجم میلادی ، حیات شهری دستخوش افول شد . در واقع ، از قرن های دهم و یازدهم بود که بار دیگر توسعه شهر اهمیت پیدا کرد و در قرنهای دوازدهم و سیزدهم ظهور شهر قرون وسطایی ، مبتنی بر افزایش دامنه تجارت محلی و راه دو شکل گرفت که جاده ابریشم در آن نقش داشت اما با کشف راههای دریایی در عصر اکتشافات جغرافیایی به تدریج از اهمیت آن کاسته شد .  

جهت دریافت فایل مقایسه شهرهای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از نظر رشد شهرها و میزان و آهنگ شهرنشینی لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : مقایسه شهرهای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از نظر رشد شهرها و میزان و آهنگ شهرنشینی , کشورهای توسعه نیافته , رشد شهرها , آهنگ شهرنشینی , علوم اجتماعی , شهرنشینی , در حال توسعه , دانلود مقایسه شهرهای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه از نظر رشد شهرها و میزان و آهنگ شهرنشینی , , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر