امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

نقش تولید علم در توسعه یافتگی جوامع، موانع و راهكارهای تولید علمی در گروه پزشكی ایران

نقش تولید علم در توسعه یافتگی جوامع، موانع و راهكارهای تولید علمی در گروه پزشكی ایراندسته: پزشکی
بازدید: 40 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 63 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

نقش تولید علم در توسعه یافتگی جوامع، موانع و راهكارهای تولید علمی در گروه پزشكی ایران در 25 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

نقش تولید علم در توسعه یافتگی جوامع، موانع و راهكارهای تولید علمی در گروه پزشكی ایران در 25 صفحه word  قابل ویرایش با فرمت doc


خلاصه

افزایش دسترسی به آموزش عالی و حركت به سوی همگانی كردن آن از پیش شرطهای اساسی توسعه علوم و فناوری در كشور است. با بررسی افزایش تقاضا برای بهره‌مندی از آموزش عالی در علوم پزشكی، موانع اصلی تحقق آن را می‌توان در علل ذیل عنوان نمود:

1- عدم گسترش مناسب دانشگاهها در جهان و بخصوص در ایران.

2- پیدایش رشته های نوظهور و تنوع رشته ها.

3- كاستی بودجه دانشگاهها كه تا حدی زمینه رقابت مندی را در امر پژوهش تضعیف نموده و باعث فرار مغزها می گردد.

4- نحوه پذیرش نامناسب دانشجو

5- ضعف سیستم مدیریتی و عدم كاربرد مدیریت های جدید مانند مشاركتی- راهبردی و غیره.

6- عدم انتخاب و گزینش افراد با علاقه در این رشته ها كه خود باعث آسیب جبران ناپذیر به خود دانشجویان از نظر بخصوص اختلالات روانی و افسردگی و به جامعه مصرف كننده بهداشتی- درمانی می شود.

7- جدایی از فرایند توسعه ملی و عدم شفاف سازی.

8- خصوصی سازی غیر نهادینه.

راهكارهای مهمی كه طی تحقیقات بعمل آمده می توان طرح نمود شامل:

1- توجه مجدد به ساختار نظام آموزش عالی در جهت طرح توسعه نظام علمی كشور.

2- لزوم همكارهای علمی بین‌المللی در راستای توسعه علمی.

3- پیدایی دانشگاههای نوظهور و ایجاد مفهوم جامعه یادگیرند.

4- استفاده از مدیریت راهبردی- مشاركتی و غیره.

5- آینده اندیشی بعبارتی در نظر گرفتن اولویتهای 15 گانه گروه هزاره دانشگاه سازمان ملل متحد در تحقیقات و برنامه ریزی در پیشگیری جامعه از ابتلاء به آن معضلات.

6- لزوم تغییرات اساسی و طراحی برنامه های راهبردی در تولید علم و ارتباط با فن آوریهای جدید.

7- انتخاب بهترین دانشجویان با استفاده از آزمونهای شخصیت و تستهای رغبت سنجی.

8- ضرورت استانداردسازی و ایجاد شبكه و نرم افزارهای مناسب بین دانشگاهی و مراكز بهداشتی- درمانی.

9- استفاده از روش تفكر انتقادی در مدرسین و دانشجویان جهت تولید علم و ایجاد روشهای جدید پیشگیری- در كنترل و درمان بیماریها در جامعه.

لذا در نتیجه گیری نگارنده تصریح می كند كه با ارائه این نقطه نظر به شورای برنامه ریزی و آموزش عالی تغییر در روند محتوی و طراحی برنامه ها بعمل آید. در ضمن در ساختار دانشگاههای غیر انتفاعی مانند دانشگاه آزاد نیز در نحوه پذیرش دانشجو علاوه بر استفاده از سیستم حضوری و چهره به چهره، روش نیمه حضوری نیز امكاناتش فراهم گردد و با ایجاد گروههای آموزشی برنامه ریزی نرم افزاری و مولتی مدیا زمینه ایجاد ارتباط بیشتر با سایر مراكز بعمل آمده و علاوه بر تولید علم، به ارتقاء كیفی خدمات در بخش اشتغال دانش آموختگان نیز پرداخته شود. همچنین به فراگیری نیازهای بهداشتی درمانی، راهبردهای جدید به مراكز بهداشتی- درمانی و سایر مراكز مانند آموزش و پرورش، كارخانجات، زندانها مراكز خدماتی فراهم گردد كه باعث افزایش بودجه دانشگاه در این زمینه نیز گردد.

چكیده

افزایش دسترسی به آموزش عالی و حركت به سوی همگانی كردن آن، از پیش شرطهای اساسی توسعه علوم و فناوری در كشور است. در این مقاله سع شده است با بررسی افزایش تقاضا برای بهره مندی از آموزش عالی در  علوم پزشكی، تبیین مفهوم همكاریهای علمی بین‌المللی و بررسی تاثیر آن بر توسعه علمی، موانع اصلی تحقق آن در ایران مورد بررسی قرار گرفته و سپس راهكاریهایی برای رفع این موانع و ارتقای سطح علمی ارائه گردد.

كلید واژگان: تولید علم، موانع، راهكارهای توسعه علمی، عصر اطلاعات فناوری.

مقدمه

ضرورت تولید علم و همگانی كردن آن، از پیش شرطهای اساسی برنامه اولویتهای ملی توسعه علوم و فناوری در كشور است. دوره ای كه آموزش عالی، عمدتاً نخبه‌گرا بود و به طبقات متوسط و حداكثر برخی لایه های مجاور و پیرامونی آن اختصاص داشت، سپری شده است. آموزش عالی در جهان امروز، از دهه های پایانی قرن بیستم، روبه همگانی شدن گذاشته و بصورت تقاضای اجتماعی در آمده است. بویژه كه با ظهور عصر اطلاعات، نیاز به دانش و  علم بیش از هر وقت دیگر در گذشته، جنبه حیاتی به خود گرفته است. به سخن دیگر این تحولات ساختاری موجب دانشبر شدن زندگی[1] شده است، زندگی در ابعادی بسیار عمیقتر و گسترده تر از پیش به دانش و اطلاعات متكی شده است. مفهوم كسب و كار نیز بر اثر این تغییر ساختاری، عمیقاً دگرگون شده است. كاریدی در برابر كار فكری بیش از بیش، كم ارزش شده و مفاهیمی همچون «كارمند دانش»[2] یا كارگر مغزی[3] به میان آمده است. سازمانهای كار و خدمات نی، الگوی سازمان یادگیرنده[4] را پیش رو دارند. هر یك از كاركنان این سازمانها نه تنها باید در شغل خود بلكه درباره شغلهای همجوار و همه فرایندهای كار، مدیریت و محیط كار، بصورت مداوم اطلاعات تازه‌ای به دست آورند تا بتوانند در چرخه‌های كاری، حضور موثر داشته باشند (15).

شاید بتوان گفت تا سالهای آغازین دهه 1980 میلادی دانشگاهها عمدتاً سنتی بوده‌اند. (1980 و Litten)

از دهه 1980 میلادی دانشگاهها دچار مشكلات عدیده شدند، تقاضای فزاینده برای رشته ها و درسهای منفرد دانشگاهی، ناتوانی دولتها در تأمین بودجه سنگین آموزش عالی، فشار ناشی از رقابت جهانی در عرصه های عقیق و توسعه، ضرورت تطابق فعالیتهای آموزشی دانشگاه با بازار كار از آن جمله است.

تحولات اجتماعی و فناوری در دو دهه پایانی سده بیستم میلادی سبب توجه بسیار افزونتر به گسترش دانشگاهها در كشورهای پیشرفته صنعتی شده است. برای نمونه تعداد دانشجویان ثبت نام شده در دانشگاههای اتریش بین سالهای 1980 تا 1995 میلادی به دو برابر رسیده است (1999 و Sporn). این نمود به “مردمی شدن”[5]دانشگاه معروف شده است، كه در نقطه مقابل نخبه گرایی دانشگاههای سنتی است. افزایش تقاضا خود ناشی از عواملذ عدیده بوده است.

برای نمونه تا سال 2005 شركتهای امریكایی افزون بر 15 میلیارد دلار برای آموزش كاركنان خود هزینه می كنند (17). این تقاضاها ایجاب می كند تا دانشگاهها به گسترش مناسب و همگام با افزایش تقاضا بپردازند.

همانطور كه در ایران نیز به این موج فزاینده افزایش تقاضا حدود یك میلیون و چهارصد هزار نفر جهت شركت در آزمون سراسری امسال مواجه بوده ایم. در حالی كه پذیرش كل دانشگاهها اگر آموزش عالی حدود 600 هزار نفر است.

2-1- پیدایش رشته های نوظهور و تنوع رشته ها:

در سه دهه پایانی سده بیستم میلادی، رشته های نوظهوری پدیدار شده است. این رشته‌ها بر اثر توسعه علم و فناوری بوجود آمده است.

تعداد درخور توجهی از این رشته ها، میان رشته ای هستند. برای نمونه ضرورتهای نظری و عملی سبب شده تا رشته مكاترونیك از تلفیق در رشته مكانیك و الكترونیك ایجاد شود. یا رشته های مهندسی پزشكی و… تعداد این رشته ها افزون بر 2500 مورد ذكر شده است. پیدایش این رشته ها و تقاضای تحصیل دانشگاهی برای آن، موجب فشار شدید بر دانشگاههای مرسوم شده است. پیدایش این رشته ها و تقاضای تحصیل دانشگاهی برای آن، موجب فشار شدید بر دانشگاههای مرسوم شده است. و از نظر تنوع رشته ها نیز می توان گفت، در طی سالها دانشجویان عمدتاص منحصر به خواستاران تمام وقت دانش بوده اند.

این معنا در دو دهه اخیر دچار تحول چشمگیر شده است. برای نمونه بسیاری از شاغلان در مورد روز آمد بودن خود احساس نگرانی می كنند. این دسته تلاش می‌كنند به طریقی كاستیهای خود را جبران كنند. البته سازمانها و شركتها معمولاً به كارآموزی می‌پردازند و حتی برای آخرین سال پیش از بازنشستگی كاركنان برنامه دارند به مزاج كارآموزی در آخرین سال كاری را «كارآموزی بیش از تدفین»[6] می گویند. با این همه ضرورت دارد كه تعریف سنتی از دانشجو نیز تحول یابد.

همچنین لازم است دانشگاها برای گروههای مختلف دانشجویان برنامه ریزی كنند. برآوردن تقاضاهای گسترده و تخصصی دانشجویان گروه پزشكی از این جمله و بسا پر اهمیت تر می باشد زیرا تمركز اصلی آنان بر روی انسانها و جامعه تاثیر مستقیم و بسزایی دارد.

3-1- كاستی بودجه دانشگاهها:

یكی از موضوعهای عمده و موانع بخصوص در گروه پزشكی عدم تكافوی درآمدها برای هزینه هاست. لذا كاستی بودجه با ضرورت توسعه بخشی و تنوع دهی دانشگاهها موجب بروز مشكلات مضاعف می شود. (7)

بخصوص در گروه پزشكی طی سالیان اخیر بدلیل عدم ارتباط مستقیم تولید علمی با رضایت مصرف كننده و سایر عوامل كیفیتی و تضمین تولید مانند واگذاری بیمارستانهای دولتی- یا طرح خود كفایی- یا طرح واگذاری به بخش خصوصی و غیره كه خود نشانده عدم كارآیی این سیستم ها می باشد. سیستم های بهداشتی- درمانی بالطبع آن آموزشی را با مشكلات عدیده ای روبرو ساخته است.

از طرفی در كشورهای در حال توسعه كمبود منابع بیشتری بچشم می خورد. متقاضیان دانشگاه فاقد توانایی مالی هستند و سازمان حمایت كننده با توانایی مالی اندك است. (7)

جهت دریافت فایل نقش تولید علم در توسعه یافتگی جوامع، موانع و راهكارهای تولید علمی در گروه پزشكی ایران لطفا آن را خریداری نمایید




قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : نقش تولید علم در توسعه یافتگی جوامع، موانع و راهكارهای تولید علمی در گروه پزشكی ایران , نقش تولید علم در توسعه یافتگی جوامع , موانع و راهكارهای تولید علمی در گروه پزشكی ایران , تولید علم , موانع , راهكارهای توسعه علمی , عصر اطلاعات فناوری , نقش تولید علم در توسعه یافتگی جوامع، موانع و راهكارهای تولید علمی در گروه پزشكی ایران , تحقیق نقش تولید علم در

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر