امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی مجتمع صنعتی سیمان آبیک

بررسی مجتمع صنعتی سیمان آبیکدسته: حسابداری
بازدید: 38 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 326 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 151

بررسی مجتمع صنعتی سیمان آبیک در 151صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

 بررسی مجتمع صنعتی سیمان آبیک

مقدمه :

گام نخست برای هر تحقیق انتخاب یك موضوع تحقیق می باشد كه به صورت یك فكر در ذهن محقق شكل می گیرد و بایستی موضوعی كه انتخاب می كنیم برایمان كم وبیش شناخته شده باشد به شكلی كه برایمان پیش زمینه ای ایجاد نماید تا بتوانیم در ادامه تحقیق راحت تر با موضوع ارتباط برقرار كنیم .

برای انتخاب موضوع بایستی شرایط و امكانات و اطلاعات پیرامون آن موضوع را سنجید تا مبادا به موانعی برخوردكنیم كه مانع از تكمیل شدن یك تحقیق مفید گردند . بایستی كوشید موضوع را به بهترین شكلی باز كرد و شرح داد تا آنكه بتواند یك مرجع مفید و مناسب برای آیندگان باشد . برای رسیدن به جوابهای خوب و سودمند از یك تحقیق بایستی روشهای تحقیق مناسب را در نظر گرفت و از منابع مطلوب برای تحقیق  بهره گرفت . 

تعریف موضوع تحقیق :

همه ما بارها به خرید رفته ایم و به تهیه احتیاجات خود پرداخته ایم , زمانی ضرورت خرید را احساس می كنیم كه نیاز به یك قلم جنس خاص برای رفع مشكلی كه پیش آمده است داریم . سعی می كنیم ابتدا از نبود آن آگاه شویم و میزان نیاز را بسنجیم و سپس اقدام به خرید كنیم .

خرید كردن شرایطی را می طلبد حتی اگر برای رفع نیازهای عادی منزل و شخص صورت پذیرد , ابتدا باید میزان نیاز , كیفیت مناسب , قیمت دلخواه و زمان مطلوب را بررسی كنیم ودر گام نهایی آن را از یك منبع مطمئن و قابل اطمینان خریداری نماییم .

در سیستم خرید و انبارداری در یك كارخانه بزرگ نیز همان اصول ابتدایی كه در هر خانه ای استفاده می شود به كار می رود , مانند اینكه : بهترین منبع , بهترین قیمت , بهترین كیفیت , بهترین كمیت , بهترین زمان  برای خرید كدام است ؟

البته روش كار در كارخانه های بزرگ پیچیده تر می باشند و به همان سادگی كه برای منزل خرید می كنیم اتفاق نمی افتد و به همین جهت نیاز به تحقیق و مطالعه دارد و باید بهترین روشها و فنون برای انجام این كار صورت بپذیرد , در غیر این صورت از مجموعه كل سازمان نمی توان  انتظار بهترین عملكرد را داشته باشیم .

مجتمع صنعتی سیمان آبیك در دو مرحله و در سالهای 1352 و 1357 مورد بهره برداری قرار گرفت و در كیلومتر 80 جاده تهران - قزوین واقع شده است و دارای ظرفیت تولید روزانه 7500 تن سیمان می باشد . مواد اولیه اصلی كارخانه مثل خاك ، آهك ، گچ از معادن داخل كشور تامین می گردد .

در این تحقیق سعی خواهیم نمود تا سیستم خرید و انبارداری مجتمع صنعتی سیمان آبیك را بررسی و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم ، یعنی با داشتن یك نگرش سیستمی به بخش خرید و انبارداری و در كل به سازمان بررسی كنیم و ببینیم در این سازمان رعایت اصول و موازین 5 گانه خرید ، سیستم سفارش كالا ، سیستم كدگذاری، كنترل موجودی انبارگردانی به چه شكلی انجام می پذیرد .

اهمیت و ارزش تحقیق :

برای آنكه دیدی وسیع نسبت به آنچه قصد انجام آنرا داریم پیداكنیم ، بایستی به تحقیق و مطالعه دست بزنیم ، همیشه مطالعه باعث روشنتر شدن موضوع می شود و انجام آنرا باسهولت بیشتری امكان پذیر می كند . ما باانجام یك تحقیق ساده و مفید خواهیم دانست در كجا قرار گرفته ایم ، امكاناتما چیست ، به چه چیزهائی نیاز داریم ، چه اقداماتی باید انجام دهیم ... و راهكارهای مناسب را در نظر خواهیم گرفت .

تحقیق مفید و ارزشمند بالطبع نتایج عالی و سودمندی در پی خواهد داشت و ارزش تحقیق و اهمیت آن زمانی خواهد بود كه گره از كاری بازگشاید و علمی و واقع گرایانه باشد و منجر به سودآوری و بهره وری گردد .

در چارچوب موضوع خرید و انبارداری همواره نیازمند تحقیق و مطالعه و آگاهی از شرایط موجود و تحولات احتمالی هستیم . هنگام خرید نیازمند آن هستیم كه به شناسایی منبع مناسب , كیفیت و كمیت مناسب , قیمت مناسب ، زمان مناسب بپردازیم . شناسایی تمام این موارد مستلزم تحقیق و مطالعه است . انباردار همیشه باید از موجودی انبار آگاه باشد و اطلاع دقیقی را در اختیار مسولین مربوطه در خط تولید و واحد تداركات خرید قرار دهد .

با نگاهی به فعالیتهای صنعتی و روند این فعالیت در سازمانها , پی می بریم كه همه آنها با اتكا بر یك سری عوامل اساسی و عمده همچون تكنولوژی , سرمایه , مواد اولیه , نیروی انسانی سعی در افزایش میزان سود آوری خود دارند . در همین رابطه وظیفه اصلی مدیریت نیز ایجاد بهترین تركیب از این عوامل است . عدم تهیه مواد اولیه لازم , در زمان مورد نیاز , به میزان مطلوب و كیفیت و قیمت مناسب منجر به كاهش چشمگیر سود دهی در صنعت می گردد . چرا كه نتیجه آن افزایش قیمت تمام شده محصول نهایی تولید شده است بنا بر این بیشترین تاثیر و اهمیت خرید زمانی است كه با شرایط پنجگانه انجام شود .

اهداف تحقیق :

هدف اصلی این تحقیق بررسی سیستم خرید و انبار داری مجتمع صنعتی آبیك می باشد . بررسی و تجزیه و تحلیل سیستم خرید و انبار داری این شركت ، مدیران و برنامه ریزان و مسئولان آن بخش را كمك خواهد كرد تا تصویر بهتر و روشن تری از وضعیت موجود خود داشته باشند ونقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و هر چه بهتر و موثر تر بتوانند در جهت انجام وظایف محوله خود گام بردارند .

لذا با توجه به موضوع تحقیق هدف بررسی نكات زیر است :

-         طراحی انبارها و حفاظت وایمنی آنها در مجتمع صنعتی سیمان آبیك .

-         رعایت اصول و موازین پنجگانه خرید در مجتمع صنعتی سیمان آبیك .

-         كنترل موجودی مجتمع صنعتی سیمان آبیك .

-         عملیات مربوط به نگهداری و سرویس دهی انبارها در مجتمع صنعتی سیمان آبیك.

-         سیستم سفارش مجتمع صنعتی سیمان آبیك .

-         سیستم كد گذاری كالا در مجتمع سیمان آبیك .

-         انبار گردانی در مجتمع صنعتی سیمان آبیك .

 همچنین در بیان اهداف شخصی به منظور بررسی سیستم خرید و انبار داری در مجتمع صنعتی سیمان آبیك به عنوان تحقیق ام , می توانم دو دلیل را ذكر كنم : دلیل اول _ علاقه ای بود كه نسبت به موضوع خرید و انبارداری داشتم .

 دلیل دوم _ آشنایی بود كه با یكی از مهندسان رده بالای این مجتمع صنعتی داشتم و این كار من را آسان و از نظر كیفی مفیدتر می نمود .

كاربرد نتایج تحقیق :

 تحقیقات همواره گره گشای مسائل پیچیده صنعتی بوده اند حتی ضعیف ترین تحقیق می تواند جرقه ای در ذهن یك اهل فن , مدیر و متخصص ایجاد نماید و باعث یافتن راهكاری مناسب برای مشكلات گردد .

كاربردهای بسیاری را می توان از یك تحقیق مربوط به بخش های خرید و انبار داری منجمله این تحقیق انتظار داشت كه می توان تعدادی را به شرح ذیل نام برد :

1- كمك به طراحی مناسب و بهینه انبارها .

2- كمك به مدیران در جهت رسیدن به تركیبی مناسب از عوامل و موازین

پنجگانه خرید .

3- تحلیل درستی از عملیات خرید چه داخلی وچه خارجی كه باعث می شود

از مشكلات و روشهای صحیح آگاهی حاصل شود .

4- كمك به انتخاب بهترین سیستم سفارش دهی كالا .

5- باز نگری  و اصلاح عملیات نگهداری وسرویس دهی انبار .

6- انتخاب بهترین شیوه مربوط به نقل و انتقال و كد گذاری اجناس .

7- آشنایی با نحوه انبار گردانی و برخورد با تعداد مغایرت .

   8 - آگاهی از لزوم پیاده سازی سیستم اطلاعات مدیریت (MIS).

9- آگاهی از چگونگی كاهش دادن هزینه های انبار داری .

   10- انتخاب شیوه مناسب محاسبه قیمت تمام شده موجودی كالا در انبار .

سوالات اساسی تحقیق :

 در تحقیق فوق می خواهیم در حد توان و به صورت جامع و مفید به سوًالات اساسی زیر پاسخ دهیم :

1- طراحی انبارها و حفاظت و ایمنی آنها در مجتمع صنعتی سیمان آبیك به چه صورتی است ؟

2- عملیات مربوط به خرید در مجتمع صنعتی سیمان آبیك به چه صورت انجام می شود ؟ و آیا اصول و موازین پنجگانه خرید در آن رعایت می شود ؟

3- سیستم سفارش در مجتمع صنعتی سیمان آبیك به چه نحوی انجام می شود ؟

4- نحوه  انجام كد ینگ اجناس در انبارهای مجتمع سیمان  آبیك به چه شیوه ای انجام می شود ؟

    5 - عملیات مربوط به نگهداری و سرویس دهی انبارها در مجتمع صنعتی سیمان آبیك به چه صورت انجام می شود ؟

6- كنترل موجودی در مجتمع صنعتی سیمان آبیك به چه شكل و با چه ابزارهایی انجام می شود ؟

7- انبار گردانی در مجتمع صنعتی سیمان آبیك به چه شكلی انجام
می شود ؟

روش تحقیق :

روشهای گرد آوری اطلاعات از مراحل مهم در انجام یك تحقیق است . هر چه درستی و دقت اطلاعات بیشتر باشد , احتمال شناخت واقعیات و دستیابی به راه حل مناسب برای حل مشكلات احتمالی بیشتر خواهد بود ولزوم دستیابی به اطلاعات دقیق و صحیح انتخاب روش صحیح جمع آوری اطلاعات است .

تحقیق حاضر از نوع تحقیق توصیفی است . در این تحقیق جهت جمع آوری اطلاعات , علاوه بر استفاده از منابع كتابخانه ای همچون كتاب , مجلات , اسناد و مدارك بایگانی و آرشیو های مجتمع استفاده شده است . علاوه بر این در انجام تحقیق فوق استفاده از جداول و نمودارهای سازمانی كمك بسیار قابل توجهی به محقق نموده است . باید اضافه نمود كه مشاهده و مصاحبه هم به عنوان دو ابزار اصلی برای انجام این تحقیق استفاده شده است . 

فصل دوم به ادبیات موضوع می پردازد كه شامل سه بخش مباحث نظری , پیشینه تحقیق و تاریخچه مجتمع صنعتی سیمان آبیك می باشد . در فصل سوم روش تحقیق توضیح داده می شود و روش های جمع آوری اطلاعات مطرح می گردد .

فصل چهارم به تجزیه و تحلیل اطلاعات می پردازد و در نهایت در فصل پنجم با توجه به تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده , نتایج تحقیق بیان شده و پیشنهاداتی ارائه می گردد . 

مقدمه :

تحقیقی قابل احترام و ارزش است كه بتواند به راحتی منظور و هدف خود رابه مخاطب بیان كند . پس بنابراین محقق باید قلم شیوایی را بكار گیرد و همچنین سعی كند خود تمام اصطلاحات و الفاظ تخصصی كه ممكن است تفهیم مطلب را برای مخاطب دچار مشكل نماید خوب تعریف كند و در جای صحیح بكارگیرد .

به طور كلی میتوان گفت ادبیات مخصوص یك تحقیق می تواند آنرا جذاب ، مفید و عامه پسند نماید . بگونه ای كه حتی دیگران را در انجام تحقیقیاتی در آن زمینه یاری نماید .

در تحقیق حاضر واژه هایی به صورت مكرر مورد استفاده قرار می گیرند كه از لحاظ بار معنایی نیز واژه های كلیدی به شمار آیند ، بنابراین لازم دیده شدكه توضیحاتی كوتاه در تعریف از این كلمات در اینجا داشته باشیم .

در فصل فوق همچنین پیشینه ای از تحقیقات انجام شده در زمینه خرید و انبارداری ارائه می نمائیم . همچنین به معرفی مجتمع صنعتی سیمان آبیك در بخشی دیگر از تحقیق در این فصل خواهیم پرداخت .

بخش یك- مباحث نظری:

تعاریف:

سیستم- سیستم عبارت است از مجموعه ای از اجزای به هم وابسته كه به علت وابستگی حاكم بر اجزای خود، كلیت جدیدی را احراز كرده ، ضمن پیروی از نظم و سازمان خاص در جهت تحقق هدف معینی كه دلیل وجودی آن است، فعالیت كند. مانند سیستم بدن انسان، سیستم آموزشی كشور

  هر سیستم از اجزائی به وجود آمده است و هر جز‏ از اجزای نقش ویژه ای را بر عهده دارد. عناصر اساسی سیستم، عبارتند از: درونداد (داده)، فرآیند تبدیل، برونداد(ستاده)و بازخور. سیستم با تركیبی كه گفته شد، از محیطی كه درآن محاط شده است تأثیری می پذیرد و برآن اثر می گذارد.

   در یك نگرش سیتماتیك به سازمانها، چهار نوع ورودی از محیط دریافت
می دارد، كه شامل (مواد، نیروی انسانی، منابع مالی و اطلاعات) است .سازمان این ورودی ها را با دراختیار گرفتن تكنولوژی تبدیل كرده و تغییر شكل می دهد، و سپس آنها را از نو بصورت (كالا و خدمات، سود و زیان، رفتار كاركنان و اطلاعات اضافی) به محیط آورده و در نهایت بر حسب زوجیهای خود، باز خورد لازم را از محیط دریافت می دارد.

  در یك طبقه بندی از سیستم آنرا به دو قسم سیستم باز كه با محیط خود در ارتباط است و سیستم بسته كه با محیط خود ارتباط برقرارد نمی كند در نظر
می گیریم.

          هر جزء در سیستم از مسئولیتی مشخص و تعیین شده برخوردار است و عملكرد های خاص هر یك هر چند متفاوت، اما باعث حركت كل سیستم به سوی هدف می گردد.

خرید - خرید جریانی است كه طی آن، خریدار تلاش می كند تا مواد اولیه، قطعات یدكی، خدمات و ملزومات را در بهترین كیفیت، عالی ترین قیمت و مناسب ترین كمیت، از بهترین منابع تهیه و خریداری نماید.

اهداف بخش خرید:

1-        حمایت از واحدهای عملیاتی مؤسسه از طریق جریان مداوم و منظم مواد و خدمات.

2-        به حداقل رساندن زیان ناشی از فساد و از مدافتادگی و سرقت موجودیها در مؤسسه.

3-        تهیه و شناسائی و تعیین جایگزینی مطمئن برای عرضه كالاها و مواد و... .

4-        بر قرار روابط مداوم و خوب با فروشندگان كالاها تا رفتار حمایتی فروشندگان را موجب گردد.

5-        ایجاد هماهنگی كامل با سایر ادارات مؤسسه.

6-    كمك در بهبود و توسعه سیاستها و روشهایی كه رسیدن به اهداف دیگر را به نازلترین قیمت میسر می نماید.

7-        خرید عاقلانه و رقابتی .

اصول و موازین پنجگانه خرید:

بی تردید، یكی از وظایف بخش خرید، تأمین نیازهای مؤسسه بصورت مطلوب در جهت سود آوری بیشتر است. برای دستیابی به این هدف رعایت موارد زیر امری ضروری است:

1-كیفیت مطلوب

عبارت كیفیت مطلوب به مفهوم مناسب بودن محصولات و كالا در جهت مقاصد تعیین شده است. با توجه به این نكته كه هرچه كیفیت مرغوبتر باشد قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.

2-كمیت مطلوب

انجام خرید در حجم مناسب در گرو آشنایی كامل با تمامی بخشهای سازمان و نیازهای آن می باشد. خرید به میزان اضافی، سبب افزایش هزینه های انبار داری و راكد شدن بخشی از سرمایه های جاری شركت می گردد. و خرید به میزان كمتر باعث ایجاد وقفه در خط تولید می گردد.

3-قیمت مطلوب

یكی از مؤثرترین عوامل در خرید، قیمت می باشد.

برای دستیابی به قیمت مناسب و معقول، رعایت این موارد الزامی است:

الف- تحقیق و مطالعه همه جانبه و گسترده در زمینه قیمتها در سطح بازار

ب- برقرار رابطه ای صحیح، سالم و وسیع با فروشندگان و تولید كنندگان.

4-زمان مطلوب

هدف از خرید، در وقت و زمان مناسب، كاهش تغییرات نامطلوبی است كه معمولاً در سطح قیمت، در وضعیتها وزمانهای متفاوت رخ می دهد.

5-منبع مطلوب

از میان فروشندگان، بهترین و مطمئن ترین آنها، یعنی فروشندگانی كه نسبت به تعهدات خود پایبند هستند را انتخاب می كنیم . برای دستیابی به یك منبع مناسب باید برنامه های صحیح و مطالعات همه جانبه و عمیقی داشت.

وظایف و مسئولیتهای بخش خرید:

1-   بخش خرید موظف است، نسبت به خریدهای ضروری سازمان با عنایت به محدودیتهای حاكم بر سیستم اقدام نماید.

2-      كسب اطلاعات دقیق، با توجه به نیازهای متفاوت سازمان و نیز نیازهای مصرف كنندگان.

3-      واحد خرید نماینده مستقیم و بلامنازع شركت در مذاكرات خرید و انعقاد قرار دادهاست.

4-      مسئولیت تعیین منبع یا منابع خرید به عهده واحد خرید است.

5-   بررسی قیمتهای موجود و شرایط دقیق خرید و چگونگی اخذ ضمانتها

ارتباط بخش خرید با بخشهای دیگر:

اجزای سیستم سازمان بخشهایی چون مالی، تعمیر و نگهداری، انبارها، تداركات، تولید و غیره با هم در تعاملند . تبادل اطلاعات بین اجزاء و واحدهای سازمان پایه سیستم اطلاعاتی مناسب بشمار می رود. اطلاعاتی كه به بخش خرید
می رسد را می توان به سه دسته تقسیم نمود:

الف) اطلاعاتی كه از بیرون به بخش خرید می رسد عبارتند از :

-            امكانات تولیدی فروشنده.

-            منابع تأمین مواد اولیه.

-            شرایط عمومی بازار و وضعیت مواد اولیه درآن.

-            امكانات حمل ونقل و هزینه های آن.

ب) اطلاعاتی كه از بخش خرید به قسمتهای مؤسسه می رسد عبارتند از :

-            اطلاعات مدیریت از شرایط اقتصادی بازار.

-            اطلاعات مربوط به كیفیت به امور تولید.

-            اطلاعات مربوط به سفارشات به انبار.

-            اطلاعات مربوط به قراردادها به امور حقوقی.

ج) اطلاعاتی كه از داخل مؤسسه به بخش خرید داد می شود عبارتند از :

-            میزان موجودی مؤسسه .

-            وضعیت نقدینگی مؤسسه وروند آن بطور طبیعی.

-            امكانات حمل و نقل داخلی مؤسسه.

-            تصمیمات متخذه توسط، مدیران رده بالا.

فرآیند یا مراحل خرید خارجی:

مراحل خرید خارجی به شرح زیر می باشد :

1-      بررسی نیازمندیها و برنامه ریزی جهت آنها و تهیه برنامه سفارش خرید مناسب.

2-      بررسی راه حلها یا گزینه های متعدد( بسازیم،بخریم اگر آری از چه طریقی اجاره كنیم و...) .

3-      مكاتبه و تماس با فروشندگان.

4-      گرفتن Quotationیا Offerاز فروشندگان.

5-      گرفتن پیش فاكتور یا Proforma)Invoice) از فروشندگان.

6-      تكمیل فرم درخواست ثبت سفارش در مراكز تهیه و توزیع كالا.

7-      بیمه كردن كالا و اخذ شماره اعتبار.

8-      تخصیص ارز وگشایش اعتبار و دریافت اسناد حمل طبق توافق.

9-      ارسال كالا و ورود آن.

10- ترخیص كالا.

انبار- به ساده ترین بیان انبار فضا و مكانی است كه درآن عمل نگهداری صورت می پذیرد.

انواع انبارها :

انبارها را بر مبناهای متعددی دسته بندی می كنند:

الف) بر اساس چگونگی شكل ظاهری ساختمان:

1-   انبارهای باز- كه به صورت فضایی بی حفاظ یا محصور بوده و معمولاً برای نگهداری كوتاه مدت یا بلندمدت،مورد بهره برداری قرار می گیرد.

2-      انبارهای كاملاً پوشیده- فضائی كاملاً بسته والبته با رعایت كامل مسائل ایمنی در زمان ساخت.

3-   انبارهای سرپوشیده- این انبارها  ، در واقع به صورت سقفی است كه بر
پایه هایی مستحكنم استوار بوده و برای حفاظت كالا از آفتاب یا باران و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

ب) بر اساس انواع كالاهائی كه قرار است در آن نگهداری شود:

1-      انبار مواد خام.

2-      انبار محصولات ( شامل كالای ساخته شده و در جریان ساخت).

3-      انبار ضایعات.

4-      انبار قطعات یدكی.

جایگاه انبار:

سازماندهی سازمانهای مختلف بنابر نیازهای آنها متفاوت است. گاه در بعضی از موسسات انبار مستقیماً زیر نظر مدیر عامل قرار دارد و تحت نظر مدیر انبار نیز انبارهای مختلف مانند: انبار مواد، قطعات، محصولات، ضایعات و ... قرار دارد. در سازمانهای دولتی و غیر انتفاعی معمولاً واحد انبار تحت نظر تداركات و یا كارپردازی كه خود نیز یكی از واحدهای تابعه امور اداری است انجام وظیفه می نماید.

اهداف و وظایف انبارها:

برای انبارها اهداف و وظائف زیر را می توان بر شمرد :

1-برنامه ریزی و مراقبت جهت حفظ مقدار موجودی هر یك از اقلام كالاهای مورد نیاز سازمان در حد مطلوب خود.

2-همكاری و مساعدت در خرید و تأمین و تهیه كالاها و كنترل و دریافت كالاهای خریداری شده.

3-نگهداری كالا در انبار به نحو صحیح و تسریع در امر تحویل با رعایت مقررات و دستور العملهای سازمان.

انواع موجودیهای انبارها:

موجودیهای انبار را می توان به دسته های زیر تقسیم نمود :

1-      مواد اولیه: برای ساخت محصولات كه به مواد خام مشهور است.

2-   كالای نیمه ساخته(كالای در جریان ساخت): كه شامل بهای ناقص دستمزد و مواد و هزینه های سربار ساخت می باشد.

3-   كالای ساخته شده: كالاهای آماده برای فروش یا توزیع هستند كه ممكن است تهیه شده و یا ساخته شده باشند.

4-   اجناس خریداری شده جهت فروش : كه در مؤسسات تجاری و توزیع كننده این نوع موجودی بیشتر به چشم می خورد.

5-      مواد و لوازم مصرفی: كه در تولید غیر مستقیم مؤثرند مثل گریس ،روغن و... .

6-      قطعات یدكی ماشین آلات: كه جهت تعمیر ماشین آلات و دستگاهها بكار می روند.

7-      ابزار آلات: كه ابزار كارگاهها برای تولید محصول می باشد.

8-      اجناس اسقاطی: اجناسی كه مستهلك شده و غیر قابل استفاده اند.

9-   انبار داری - انبار داری فعالیتی است پر مسئولیت با اهمیتی بسیار كه طی آن انبار دار موظف است محصولات و قطعات را دریافت و ورود و خروج مواد را به دقت كنترل و تنظیم موجودی و تحویل به موقع سفارش را با دقت و سرعت عمل انجام دهد.

سیستم انبار داری و مزیتهای آن:

1-   شناسائی كالاهای موجود در انبار بنحوی آسانتر و دسترسی راحتتر به كالاها بخصوص در مؤسسات با حجم موجودیهای زیاد و متنوع .

2-   تشكیل فایلهای اطلاعاتی دقیقتر در بخشهای مختلف و تسریع در امر ارسال آمار و اطلاعات تصمیم گیریهای مدیریت.

3-      دادن اطلاعات دقیق و صحیح به سایر بخشهای مؤسسه و ارتباط سیستماتیك و منظم اطلاعات میان آنها.

4-   ایجاد اطمینان خاطر در مدیریت و مسئولین بخشها در صورت وجود سیستم منظم و تصمیم گیری بجا و بموقع متكی بر اطلاعات صحیح وكافی.

5-   ایجاد كنترلهای دقیق درسیستم از طریق كنترل دائمی و ادواری موجودیهای انبار و بررسی و رفع مغایرات احتمالی.

6-   پایه و اساسی جهت سیستم حسابداری صنعتی می گردد اگر سیستم نگهداری و ثبت میزان رسیده ومصرف مواد صحیح تعبیه شود.

وظایف انباردار:

یك انباردار در راستای انجام مسئولیت های خود وظائف زیر را باید انجام دهد:

- تحویل اجناس خریداری شده و مورد نیاز سازمان،رسیدگی و بررسی طبق اسناد مدارك اولیه.

- صدور برگ درخواست خرید كالا به واحد تداركات داخلی یا سفارشات خارجی در صورت عدم وجود موجودی.

- مراقبت و نگهداری كالاها از سرقت،صدمه، ضایعه، حادثه ناشی از طبقه بندی یا قفسه بندی یا چیدن اقلام در انبار.

- صدور قبض انبار پس از دریافت كالا و حواله انبار هنگام تحویل دادن كالا.

- بایگانی اسناد و مدارك مربوط به انبار و تعبیه یك كارت برای هر یك از اقلام انبار.

انتظارات مدیریت از سیستم كنترل انبارها:

1-      وجود همكاری بین واحدهای مربوط به خرید، دریافت، آزمایش،انبار و حسابداری.

2-      تمركز یافتن كلیه خریدها در قسمت خرید.

3-      به مصرف رساندن مقرون به صرفه مواد و ملزومات.

4-      انبار كردن تمام مواد و ملزومات بطرز خاصی كه بنحو دقیق و با سرپرستی كامل محافظت گردند.

5-      تعیین میزان حداقل و حداكثر موجودی هر جنس بنحویكه از آن حدود تجاوز یا كاهش ننماید.

انجام عملیات صحیح در مورد صدور اجناس بطوریكه تحویل آن طبق در خواستهای مصوب در موقع لزوم انجام شود. 

این متن فقط قسمتی از  بررسی مجتمع صنعتی سیمان آبیک می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی مجتمع صنعتی سیمان آبیک , بررسی , مجتمع صنعتی سیمان آبیک , سیمان , دانلود بررسی مجتمع صنعتی سیمان آبیک , انباردار

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر