امروز: سه شنبه 18 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان

مقاله بررسی وظایف اجتماعی جواناندسته: علوم انسانی
بازدید: 36 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 29 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان در 25 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان در 25 صفحه ورد قابل ویرایش

فهرست مطالب

مقدمه ..................................................................................................................


فصل اول : بخش اول : هویت جوان و خصوصیات جوانی................................

هویت جوانی..........................................................................................................

دوره جوانی مظهر درخشندگی آفرینش الهی........................................................

ویژگیهای دروه جوانیژ.........................................................................................

تمایلات و انگیزه های دوران جوانی......................................................................

بخش دوم : نقد و ارزیابی دیدگاهها در خصوص جوان.......................................

تملق گویی و اسطوره سازی از جوان..................................................................

استفاده ابزاری از احساسات جوان......................................................................

نگاه به دوره جوانی از منظر جوان.......................................................................

قضاوت واقعی درباره جوان.................................................................................


فصل دوم : وظایف اجتماعی جوانان و خانواده‌ها..............................................


بخش نخست : وظایف اجتماعی جوانان.................................................................


استفاده از فرصتها برای تهذیب نفس، كسب معرفت.............................................


فراگیری علوم .......................................................................................................


اهتمام به ورزش برای بهره‌مندی از سلامت جسمانی و روحی ..........................

خلاقیت، نوآوری و ابتكار در عرصه علمی اجتماعی.............................................

اجتناب از مفاسد اخلاقی و اجتماعی......................................................................

تقویت بنیانهای اخلاقی و معنوی...........................................................................

تقویت اراده و ایمان برای سازندگی فردی و اجتماعی.........................................





مقدمه

از جمله وظایف مهم رهبران دینی، مسئولان نظام و خانواده‌ها هدایت و تربیت نسل جوان جامعه می باشد. در كشور اسلامی ایران بلحاظ بافت جمعیتی، غالب جمعیت كشور را جوانان تشكیل می دهند و نقش این درصد عظیم در سرنوشت سیاسی اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی كشور یك نقش بسیار ممتاز و بی بدیل می باشد. وجود خصلت ها و خصوصیات جوانی مانند انرژی، انگیزه، طراوت و … موجب گشته است كه جمعیت جوان كشور به عنوان یك منبع عظیم انسانی جامعه ایران را جامعه ای جوان و پرانرژی و با طراوت و با انگیزه در میان جوامع جلوه‌گر سازد. نقش جوانان به همان اندازه كه در راستای تكامل و سازندگی نظام جمهوری اسلامی یك نقش تعیین كننده است آسیب‌هایی نیز این جمعیت عظیم را تهدید می نماید كه دشمنان نظام جمهوری اسلامی با وقوف به شرائط و فضای حاكم بر جوانان كشور به آن آسیب‌ها و تهدیدها دلبستگی نشان می دهند.


بخش اول: هویت جوان و خصوصیات جوانی

الف – هویت جوانی

     جوانی، یك پدیده‌ی درخشان و یك فصل بی بدیل و بی‌نظیر هر انسانی است. در هر كشوری كه به مسأله‌ی جوان و جوانان، آن چنان كه حق این مطلب است، درست رسیدگی بشود، آن كشور در راه پیششرفت، موفقیتهای بزرگی به دست خواهد آورد. اگر كشوری مثل كشور ما باشد – كه جمعبت جوان، یك جمعیت غالب و بزرگ و یك نسبت عظیم از جمعیت كل كشور را تشكیل می دهد – این قضیه اهمیت بیشتری پیدا می‌كند. من امروز مایلم قسمت اول صحبتم بیشتر مودر توجه بزرگترها قرار بگیرد. هم مسئولان، هم پدر و مادرها، هم معلمان و متصدیان مسائل مربوط به جوانان. در قسمت دوم، خطاب اصلی من به شما جوانان است كه مطالبی را با شما در میان خواهم گذاشت. .
     اما قسمت اول كه درباره‌ی مسوولیتهایی است كه نسبت به جوان وجود دارد. باید بگویم كه جوانی – این دوره‌ی مشعشع و درخشان – دوره‌یی است كه اگر چه چندان طولانی نیست، اما آثارش ماندگار و طولانی در همه‌ی زندگی انسان است.
     جوانها همان طوری كه جسمشان نشاط و تازگی و نیرو دارد روحشان هم سرشار از نشاط است. این موجود را – با قدرت فكر او، با قدرت خرد او، با توان جسمی او، با توان عصبی او، با نیروهای ناشناخته‌ی وجود او – خدای متعال خلق كرده است تا  از این طبیعت، از این خور و خواب و از این دنیای مادی، همچون وسیله‌یی استفاده كند و خود را به مقامات قرب الهی برساند.

نباید تصور كرد كه این نگاه، نگاه منزوی و منعزل از دنیاست، نه، راه قرب الهی از وسط همین مادیات عبور می كند، اما در مادیات متوقف نمی‌شود. گناه بزرگ بشریتی كه خود را در مادیت غرق كرده است، این نیست كه به دنیا پرداخته است، گناه او این است كه فراتر از خواستهای مادی، آرمانی را، ستاره‌ی درخشانی را، هدف و سرمنزل بلندی را تصور نكرده است.

ب – دوره جوانی مظهر درخشندگی‌های آفرینش الهی

     جوان در هر جامعه و كشوری، محور حركت است. اگر حركت انقلابی و قیام سیاسی باشد، جوانان جلوتر از دیگران در صحنه‌اند. اگر حركت سازندگی یا حركت فرهنگی باشد، باز جوانان جلوتر از دیگرانند و دست آنها كارآمدتر از دست دیگران است. حتی در حركت انبیای الهی هم - جمله حركت صدر اسلام - محور حركت و مركز تلاش و تحر ك، جوانان بودند.

آن كشورهایی كه جوان كم دارند - كما این كه بعضی از كشورها امروز به خاطر بعضی از سیاستهای تنظیم نسل و خانواده و از این حرفها، دچار كمبود نسل جوان هستند - ولو در علم و تكنولوژی و ترقیات جلو باشند، كارشان لنگ است، مجبورند از كشورهای دیگر جوان قرض بگیرند! جوان و جوانی، یكی از درخشندگیهای آفرینش الهی است. دشمنان جوامع این نكته را خوب تشخیص داده‌اند و بخصوص روی آن انگشت گذاشته‌اند.

ج – ویژگیهای دوره جوانی

1-   استقلال خواهی، اسیر نبودن طبیعت جوان است

     جوان مایل به استقلال است. جوان طبیعتاً سرش را بالا می گیرد و مایل نیست كه اسیر و دنباله‌رو باشد.

2-   انزجار از زورگویی و ظلم پذیری

     خصوصیت بسیار مهمش این است كه درمقابل مظاهری كه از نظر فطرت انسانی زشت است – مثل ظلم، زورگویی، تبعیض، بی عدالتی، تقلب، دورویی و نفاق – حساسیت منفی دارد و آن را دفع می‌كند.

3-   آرمان‌گرایی و پرهیز از مصلحت‌گرایی

    §     آرمانگرایی در مقابل مصلحت گرایی است، عشق به آرمانها و مجذوب آرمانها شدن ، انسان وقتی كه در محیط تلاش و كار معمولی زندگی قرار می گیرد، گاهی موانع جلوی چشم او را می گیرد، آرمانها را دور دست و غیر قابل دستیابی به انسان نشان می دهد، و این خطر بزرگی است. گاهی آرمانها فراموش می‌شوند. در محیط جوان، آرمانها محسوس، زنده، قابل دسترسی و دستیابی است، لذا برای آنها تلاش می شود، خود این تلاش ، تلاش مباركی است.


4- صدق و صفا و خلوص در انجام فعالیت‌ها

     خصوصیت دوم، صدق و صفا و خلوص است. در محیط معمولی زندگی، در محیط سیاست، در محیط تجارت، در محیط بده بستانهای اجتماعی، هر كسی هر حرفی كه می زند، مواظب است ببیند از این حرف چه گیرش می آید و چه از دست می دهد، حالا بسته به این است كه چه‌قدر زرنگ، چه‌قدر پشت هم‌انداز و چه‌قدر عاقل باشد.

5- خطرپذیری و شجاعت

     جوان، سرشار از امید و نشاط است و مایل است كاری به او محول كنند و آن را با شجاعت و خطرپذیری انجام دهد.

6- گستاخی، ابتكار و نوآوری

     نوآوری جوان، گستاخی جوان، ابتكار جوان، بسیاری از قیود را نپذیرفتن- در روحیه‌ی جوان هست.

7- اصلاح طلبی و اعتراض صادقانه در امور

    §     جوان، حق را آسان می پذیرد، این خیلی مهم است. جوان، راحت و صادقانه اعتراض می‌كند و به دغدغه و بدون هیچ‌گونه گرفتاری درونی، اقدام می‌‌كند، این هم بسیار مهم است. پذیرش آسان، اعتراض صادقانه و اقدام بی دغدغه را شما كنار هم بگذارید، ببینید چه حقیقت زیبایی به وجود می‌آید و چه كلیدی برای حل مشكلات است.

8- اجتناب از دلبستگی حزبی و قید و بندهای محدود كننده

     خصوصیت سوم، آ“زادی و رهایی از وابستگیهای گوناگون حزبی وسیاسی و نژادی و امثال اینهاست.

د- خلاقیت، نوآوری و ابتكار در عرصه‌های علمی اجتماعی

نوآوری اصلاً چیزی نیست كه اجازه لازم داشته باشد وكسی كه می خواهد نوآوری كند، از كسی اجازه بگیرد. نوآوری باید در همه‌ی زمینه ها انجام بگیرد. معنای نوآوری این نیست كه ما اصول پذیرفته شده‌ی منطقی و عقلانی خودمان را زیر سؤال ببریم. معنای نوآوری، پیشرفت و تكامل در اموری است كه رو به تكامل هستند. مثلاً عدالت چیز خوبی است. هر كسی كه بخواهد نوآوری كند، شیوه‌ی خوبی را برای تأمین عدالت پیدا می كند، اما در خوبی عدالت شك نمی كند. محبت به پدر و مادر، محبت به فرزند، یك امر طبیعی است، ممكن است كسی برای آن شیوه‌یی پیدا كند كه تا كنون وجود نداشته است، اما در اصل این اصول كسی شك نمی كند. بنابراین، وقتی شما به نوآوری اشاره می كنید و می گویید جوان می خواهد نوآوری كند، لزوماً به آن معنی نیست كه نوآوری شامل نوآوریهای غیر منطقی و نامعقول هم می‌شود. بنابراین، نوآوری درست مورد نظر است.

س- اجتناب از مفاسد اخلاقی و اجتماعی

 1-اجتناب از مفاسد اخلاقی به منظور دفاع از هویت دینی  و ملی و سازندگی كشور

    § از رفتار یك جامعه می‌شود فهمید كه آیا این جامعه، قادر به دفاع از هویت و حیثیت خود هست یا نه. جامعه یی كه مردم آن به مسایل شخصی بیشتر اهمیت بدهند تا مسایل كشور و مسایل جمعی، جامعه یی كه درآن جوانان روبه فساد روند، جامعه‌یی كه افراد مؤثر آن نسبت به مصالح انقلاب و كشور بی تفاوت و بی اعتنا شوند، جامعه یی كه درآن اختلافهای سیاسی و مذهبی و گروهی و صنفی و قومی اوج بگیرد و رشد كند، جامعه‌یی كه زن و مرد آن به عشرت و زندگی مرفه و توأم با فساد گرایش پیدا كنند، بدانید كه این جامعه قادر به دفاع از خودنیست. چنین جامعه ‌یی ازمصالح و شرف و حیثیت خود نمی تواند دفاع كند.

2-اجتناب از مظاهر سلطه فرهنگ غربی

    § فرهنگ غرب، مجموعه ایی از زیباییها و زشتیهاست. هیچ كس نمی تواند بگوید فرهنگ غرب یكسره زشت است؛ نه مثل هر فرهنگ دیگری، حتماً زیباییهایی هم دارد . هیچ كس باهیچ فرهنگ بیگانه یی این گونه برخورد نمی كند كه بگوید كه ما در خانه مان را صد در صد روی این فرهنگ ببندی؛ نه، فرهنگ غرب، مثل فرهنگ شرق، مثل فرهنگ جای دیگر دنیا، یك فرهنگ است كه مجموعه یی از خوبیها و بدیهاست؛ و یك ملت عاقل و یك مجموعه ‌ی خردمند، آن خوبیها را می گیرد، به فرهنگ خودش اضافه می‌كند، فرهنگ خودش را غنی می‌كند و آن بدیها را در می‌كند .

3-پرهیز از افراط گرایی درزیبایی و زیباسازی

این زیبایی و زیبا سازی، بایستی موجب این نشود كه درجامعه انحطاط و فساد به وجود بیاید؛ چگونه ؟ راههایش مشخص است. اگرارتباط بی قید وشرط و بی بندی باری در روابط زن و مرد وجود داشته باشد، این موجب فساد خواهد شد. اگر به صورت افراطی به شكل مدپرستی دربیاید، این به فساد خواهد انجامید. اگر این مقوله‌ی زیباسازی و رسیدن به سرو وضع و لباس و امثال اینها مشغله‌ی اصلی زندگی بشود، انحراف و انحطاط است؛

4-اجتناب از مفاسد به منظور عروج و تقرب به خداوند

    § جوان به طور طبیعی اصل هماورد طلبی است.بسیار خوب، هماورد مورد علاقه‌ی ما كه می خواهیم جوانان با آن دست و پنجه نرم كنند، نفس اماره است كه انسان را به پستیها و زشتیها دعوت می‌كند و او را از عروج و تكامل باز می‌دارد. جوانان باید در مقابل شهوات و هوسهایشان و درمقابل همه‌ی آن انگیزه‌هایی كه آنان را به چنین رذایلی فرا می خواند، مقاومت كنند.

ش – تقویت بنیانهای اخلاقی و معنوی

1-تقویت خودباوری و ایمان برای دستیابی به پیشرفت های علمی

    § پیشرفت علمی، احتیاج به نوعی ایمان دارد. آدم لاابالی بی بند و بار و هرزه و كسی كه دنبال بازده‌ی نقد و بازده‌ی شخصی است، معمولاً دنبال تحقیقات دشوار علمی نمی رود. اگر ایمان بتواند بر دل انسان حكومت كند، این كمك خواهد كرد كه انسان دنبال كار دشوار تحقیق علمی برود؛ چون كار تحقیق علمی نیز ضمن اینكه شیرین است، دشوار است و محرومیت و مشكلات دارد.

2-تقویت ایمان و ارتباط با خداوند برای نیل به اهداف آینده

    § حسن ایده‌ی خدایی این است كه انسان می تواند با آن طرف اتكای خودش، و تجاوب كند؛ یعنی او موجودی و حقیقتی درمقابل شماست كه حرف شماست كه حرف شما را می شنود و درمقابل حرف شما هم حرفی دارد كه آنرا به شما می‌گوید.

ص- تقویت اراده و ایمان برای سازندگی فردی و اجتماعی

1-تقویت اراده برای كسب قهرمانی درعرصه های اجتماعی و فرهنگی

    § آن چیزی كه جوان ما را درمیدانهای ورزشی به كسب موفقیت می رساند، فقط توانایی جسمی نیست- توانایی جسمی فقط یك عنصر است – چیزهای دیگری هم دركنار آن وجود دارد كه از لحاظ ارزشگذاری انسان خیلی مهم اند؛ یكی قدرت اراده است. خیلیها به طور طبیعی زور هم دارند، اما حتی اراده این را ندارندكه وقت معینی در روز بایستند، ورزش بكنند و خودشان را سالم نگه دارند. ورزش اراده می خواهد. ورزش، كارآسانی نیست. البته برای جوان- كه دارای نیروی طبیعی است- شوق انگیز است ولیكن همان جوان هم اگر اهل اراده نباشد و ترجیح بدهد درگوشه ای بنشیند یا استراحت كند یا بخورد یا تلویزیون تماشا كند یا بخوابد، اصلاً ورزشكار نخواهد شد. خودورزش به اراده احتیاج دارد پیشرفت در ورزش به اراده بیشتر احتیاج دارد. برجسته تر شدن، قهرمان شدن وسرآمد شدن در ورزش به رجحان اراده این انسان بر اراده های دیگر احتیاج دارد. آن كسی كه رقیب این قهرمان ماست، او هم ورزشكار و دارای اراده است. اما اراده این قهرمان بر اراده او رجحان پیدا می‌كند، و این یعنی برجستگی و امتیاز كامل در قدرت اراده.

جهت دریافت فایل مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی وظایف اجتماعی جوانان , پروژه بررسی وظایف اجتماعی جوانان , مقاله بررسی وظایف اجتماعی جوانان , دانلود تحقیق بررسی وظایف اجتماعی جوانان , بررسی وظایف اجتماعی جوانان , وظایف , اجتماعی , جوانان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر