امروز: سه شنبه 18 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

گزراش کاراموزی هیدرولیك صنعتی

گزراش کاراموزی هیدرولیك صنعتیدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 32 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1535 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 37

گزراش کاراموزی هیدرولیك صنعتی در 37 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزراش کاراموزی هیدرولیك صنعتی در 37 صفحه ورد قابل ویرایش


 مقدمه

از هدایت كننده های سیال بمنظور اتصال اجزاء مختلف سیستم هیدرولیك به یكدیگر استفاده می شود . عملكرد صحیح مدار به انتخاب مناسب ، و بازده این خطوط انتقال بستگی دارد . خطوط مذكور بایستی ضمن تحمل فشار كاری و ضربات هیدرولیكی تولید شده توسط سیستم از اندازه های مناسب جهت انتقال دبی حجمی مورد نیاز و قابلیت مونتاژ و دمونتاژ مناسب با حفظ خاصیت آب بندی بر خوردار باشند و افت فشار  ایجاد شده ناشی از اصطحكاك داخلی آنها نیز به حداقل برسد .



انتخاب هدایت كننده ها

هنگام انتخاب نوع هدایت كننده ، نكات زیر باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند :

1-خطوط باید توانایی تحمل فشار كاری را بصورت پیوسته دارا بوده و بتوانند تا چهار برابر فشار كاری را بصورت لحظه ای تحمل نمایند .

2-خطوط انتقال ، به منظور نصب تجهیزات لازم در طول آنها باید از استحكام كافی بر خوردار باشند .

3-قطر خطوط انتقال بایستی به اندازه كافی بزرگ باشد تا از افت قشار غیر مجاز ( بیش از 10/0 فشار اولیه ) جلوگیری شود .

4-به منظور كاهش جریانهای آشفته و افتهای اصطحكاكی ، سطوح داخلی خطوط انتقال می بایست از صافی مناسب بر خوردار باشند .

5-مواد تشكیل دهنده خطوط انتقال باید با سیال گذرنده از آنها سازگار باشد .

6-جهت سهولت در باز و بستن و یا تعویض اجزاء از پایانه هاو اتصالات مناسب استفاده شود .

7-در كاربرد ویژه مانند صنایع هوایی و فضایی باید به فاكتور وزن نیز توجه گردد .





انواع هدایت كننده ها

هدایت كننده های سیال در انواع  زیر در جهت كاربردهای متفاوت در دسترس می باشند:

1-لوله های صلب فولادی

2- لوله های نیمه صلب

3-لوله های پلاستیكی

4-شیلنگهای انعطاف پذیر





لوله های صلب فولادی

این لوله ها كه با انواع رزوه های مخروطی و مستقیم در دسترس می باشند . ، به دلیل عملكرد مطلوب ، در دسترس بودن ، قیمت مناسب و دارا بودن مقاومت مكانیكی بالا ، به طور وسیع در صنعت هیدرولیك مورد استفاده قرار می گیرند . حجیم بودن ، وزن زیاد و نیاز به تعداد زیاد اتصالات  از مهمترین معایب این نوع هدایت كننده ها به شمار می آید . لوله های صلب فولادی بر حسب قطر نامی و كد مشخصه ضخامت دیواره دسته بندی می شوند و در اندازه های نامی 8/1 تا .in 8 ( اندازه روزه ی لوله ) در چهر محدوده استاندارد برای ضخامت دیوار ه در دسترس می باشند ( جدول 8-1 ) . اتصالات به وسیله روزه های نر و ماده آب بندی می شوند . تعدادی از انواع اتصالات مورد استفاده جهت لوله های صلب در شكل 8-1 نشان داده شده اند . اتصالات روزه ای حد اكثر تا اندازه . in 4/1 1 استاندارد بوده و برای اندازههای بزرگتر در صورت نیاز از فلنجهای جوشی مطابق شكل 8-2 استفاده می گردد . جهت آب بندی از این فلنجها از واشر های پهن یا او- رینگ استفاده می شود .









لوله های پلاستیكی

این لوله ها مقبولیت زیادی در صنایع هیدرولیك به دست آورده اند . زیرا دارای قیمت مناسب و توانایی خم شدن در اطراف موانع بوده و براحتی دور یك قرقره جمع می شوند . به دلیل انعطاف پذیری زیاد ، آسیب آنها در مقابل ارتعاشات از لوله های فلزی كمتراست .  استفاده از لوله ها با رنگهای متفاوت جهت تفكیك نمودن قسمتهای مختلف مدار ، مزیت دیگر این نوع لوله ها می باشد . اتصالات آنها مشابه انواع لوله های فولادی بوده و حتی بسیاری از اتصالات فولادی را می توان برای لوله های پلاستیكیب استفاده نمود (شكل 8-7 ) . در بعضی از طرحها با سوار كردن یك بوش فلزی روی لوله پلاستیكی ، مقاومت آن را در مقابل فشار بالا می برند .

این لوله ها با اغلب روغنهای هیدرولیك سازگار بوده و معمولاَ در كاربرد های فشار پایین مورد استفاده قرار می گیرند . جنس لوله های پلاستیكی از پلی اتیلن ، پلی وینیل كلراید ، پلی پرو ویلن و نایلون می باشد كه ها جنس دارای خاصیت مخصوص به خود بوده و برای كاربرد های خاصی مناسب است .



شیلنگهای انعطاف پذیر

از این شیلنگها به طور وسیع برای اتصال اجزاء متحرك ماشین آلات و برای فشار های تا bar 650 استفاده می شود . سهولت نصب ، خاصیت جذب ضربات ، قابلیت باز و بسته شدن سریع اتصالات و همچنین عرضه در محدوده وسیعی از فشار ها ، استفاده از این لوله ها را در سیستم های هیدرولیك رایج نموده است . به عنوان مثال می توان به كاربرد این شیلنگها در ماشینهای ابزار ، كشاورزی و راهسازی اشاره نمود . این شیلنگها از تركیب حد اقل 3 لایه ( كه یكی از آنها سیم بافته شده است ) تا  چندین لایه به منظور تحمل فشار های مختلف تولید می شوند ( شكل 8-8 ) . وضعیت لایه های مختلف در چهار نوع شیلنگ انعطاف پذیر در شكل 8-9 مشاهده می شود .



اتصالات فلنجی

در اتصال لوله های با قطر خارجی بالای in 1 ، با استفاده از مهره های هشت گوش بزرگ ، امكان گشتاور زیاد جهت سفت كردن اتصال ( توسط نیروی دست و اهرم ) فراهم می گردد . به منظور نصب چنین اتصالات بزرگی ، طراحان سیستم بایستی فضای لازم را جهت سفت كردن مهره ها در اطراف اتصال پیش بینی كنند . در شكل 8/18 یك نمونه اتصال فلنجی با نحوه استقرار مناسب نشان داده شده است .

در اتصال نوع فلنجی یك اورینگ الاستومری در شیار سطح فلنج قرار داده شده و روی سطح مجرا عمل آب بندی را در آرایشی همانند اتصال اورینگی تخت انجام می دهد . فلنج فوقانی حامل اورینگ ، توسط چهار پیچ اتصال به فلنج زیرین محكم می شود و لذا نیازی به گشتاور سفت كردن زیاد برای قطرهای بالا وجود ندارد .

هنگام استفاده از اتصالات فلنجی بایستی به هر چهار پیچ گشتاور كافی وارد گردد تا در فشار بالا از بوجود آمدن شكاف و در نتیجه كشیده شدن اورینگ بداخل آن جلوگیری شود . كلیه سطوح تماس بایستی تمیز و صاف بوده و دقیقاً نسبت به یكدیگر بصورت عمودی قرار گیرند . گرچه صافی سطح در حدود دو میكرون قابل قبول است ولی اغلب سازندگان اتصالات فلنجی ، صافی سطح یك میكرون را توصیه می كنند . در صورت ایجاد خراش یا ضربه روی این سطوح و همچنین سائیده شدن اورینگ و یا استفاده از اورینگهائی كه به روی سطوح خشن نصب شده اند ، تمایل به نشتی بوجود خواهد آمد . مهمترین مسئله هنگام اتصال دو فلنج ، سفت كردن تدریجی و همزمان هر چهار پیچ می باشد . سفت كردن كامل یك پیچ ، در حالیكه هنوز سایر پیچها شل هستند موجب كج شدن وضعیت استقرار فلنج می گردد . این امر خود موجب بروز گاز گرفتگی در اورینگ و در نتیجه ایجاد نشتی می شود . ( شكل 8-19 ب ) . در صورتیكه پیچها كاملاً سفت شوند ، امكان خم شدن فلنج بسمت پایین و همچنین خمش پیچها بسمت بیرون وجود دارد ( شكل 8-19 الف ) . در صورت ایجاد خمش در فلنج و پیچ ، تمایل به بلند شدن فلنج از روی پله و در نتیجه ایجاد نشتی وجود خواهد داشت .

برخی از سازندگان از طرحهای ویژه و خاصی جهت آب بندی استفاده می كنند كه استحكام اتصال و كیفیت آب بندی در آنها به مراتب بالاتر از انواع متداول می باشد . بدلیل تنوع و اختصاصی بودن طرحهای مذكور مشخصات هر یك را بایستی در كاتالوگهای سازندگان جستجو نمود .

3-12-2 اتصال لوله های فشار

3-12-2-1 اتصال پرچی

این نوع اتصال را تولید كنند گان امریكایی بر اساس استاندارد های j I C  و SAE  به كار می برند . در این روش انتهای لوله با چرخك  پرچ و چكش یا با پرس پرچ هیدرولیك آماده و پرداخت می شود . زاویه ی پرچ معمولاَ 37 (محیطی 74 ) است . به دلیل تغییر شكل سر لوله ، اتصال مكانیكی بسیار محكمی حاصل می شود كه حتی نسبت به شكست های ناشی از خستگی مقاوم است . رزوه ی مهره ی سر لوله از نوع UN  است .

در شكل 3-14 انتهای پرچ شده ی لوله بین انتهای مهره ی قطعه هیدرولیك ( قطعه ای كه لوله به آن متصل  شده ) و زبانه مهره ی سر لوله ( مهره ی متصل به خود لوله ) محكم شده است . بین سطوح داخلی سر پرچ شده و زبانه ی مهره ، آب بند هیدرولیكی قرار گرفته است كه علاوه بر آب بندی و جذب ارتعاشات با تغییر اندازه ی زبانه ی مهره ، می توان مهره و سایر قطعات اتصال را هم برای لوله های استاندارد متریك و هم لوله های استاندارد اینچی به كار برد.



اتصالات پرچی 45 SAE  معمولاَ در صنایع اتو مبیل به كار می رود . در سیستم های برودتی همان محدوده رزوه های 37 ASE  را به كار می برند ولی زاویه پرچ آنها 90 محیطی است . ژاپنی ها از سیستم استاندارد زاویه ی پرچ 30 ( محیطی 60 و رزوه های BSPP ) استفاده می كنند .

3-12-2-2 اتصال فشاری از نوع حلقه گاز گیرنده

این نوع اتصال متداول ترین اتصال است كه در آن قطعات قابل تعویض و سازگار با سازندگان مختلف به كار می رود ( شكل 3-15 ) . این نوع اتصال بر اساس استاندارد های اروپایی 2353 DIN  معرفی می شوند ( این استاندارد DIN  مطابق با استاندارد 4368 BS  است ) . در واقع هر كدام از این سه قطعه ی این اتصال بر اساس بخش مجزایی از استاندارد DIN  بیان می شوند و استاندارد 2353 DIN   انتهای لوله را در بر می گیرد .

هنگامی كه اتصال ایجاد می شود رینگ گاز گیرنده ایجاد می شود رینگ گاز گیرنده یا رینگ برش به صورت محیطی در پخ محیطی 24 جازده می شود و مثل اینكه لوله را گاز گزفته باشد به درون گوشت آن فرو می رود به طوری كه هم اتصال مكانیكی و هم آب بندی هیدرولیكی را فراهم می كند .

جا زدن این اتصال ، سخت و پر زحمت است . در نوع Oclau  از رینگ های اره ای شكل ( هزار خاری ) استفاده می شود و سر لوله شیار دار می شود . اگر چه این اتصال از نظر فنی ، بسیار مؤ ثر و محكم است ولی به دلیل كار زیادی كه برای آماده سازی سر لوله صرف می شود ، كارشناسان آن را زیاد نمی پسندند . در روش HF  از آب بند پلی آمید و رینگ فولادی اره ای چكش خور استفاده می شود . در هر دو سیستم ، زاویه ی یخ محیطی 24 و بر اساس 2353 DIN  است .

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی هیدرولیك صنعتی , کاراموزی هیدرولیك صنعتی , کارورزی هیدرولیك صنعتی , دانلود گزارش کارآموزی هیدرولیك صنعتی , هیدرولیك صنعتی , هیدرولیك , صنعتی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر